Sport

Adrian Matei, ”antrenorul” Rapidului, deranjat că trebuie să dea declarații. ”Întrebările trebuie să le puneți cui trebuie”

Antrenorul din acte al Rapidului, Adrian Matei, nu-și poate ascunde frustrarea că are doar un rol decorativ la gruparea giuleșteană.
24.09.2021 | 23:52
Adrian Matei antrenorul Rapidului deranjat ca trebuie sa dea declaratii Intrebarile trebuie sa le puneti cui trebuie
Sursa foto: captură video Digisport
ADVERTISEMENT

Rapid are un antrenor în acte, Adrian Matei, pentru că deține Licența Pro, și unul nelicențiat, Mihai Iosif. Primul este obligat să de-a declarații, după meciuri, tocmai în calitatea de antrenor principal.

Antrenorul de facto, Mihai Iosif, nu are Licența Pro, iar declarațiile celor doi sunt diametral opuse. Adrian Matei a fost vizibil deranjat de faptul că a trebuit să se prezinte la interviuri după eșecul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Discursul de lemn al lui Adrian Matei

Adrian Matei este unul dintre puținii foști jucători care se poate lăuda că a evoluat pentru toate echipele importante din Capitală.

Fostul apărător central a evoluat în două perioade la Rapid, între 1986-1988 și 1994-1996, iar actuala conducere a giuleștenilor nu au uitat că a fost unul dintre fotbaliștii iubiți ai Rapidului.

ADVERTISEMENT

Pentru că Mihai Iosif nu are Licența Pro, vișiniii au fost obligați să angajeze un tehnician licențiat și s-au orientat către Adrian Matei, căruia i-au oferit, pe lângă poziția decorativă de antrenor principal, pe cea de asistent al lui Mihai Iosif.

Relația dintre cei doi nu este una deloc bună, iar acest lucru se vede din atitudinea fostului fundaș atunci când este obligat de ”statutul” lui să dea declarații.

ADVERTISEMENT

Întrebat de ce nu dă indicații jucătorilor, deși are acest drept, Adrian Matei a răspuns ironic: ”Eu am mai spus că încercăm să ajutăm clubul, iar întrebările trebuie să le puneți cui trebuie să răspundă, nu mie. Eu v-am răspuns, dar dacă nu m-ați auzit, v-am răspuns deja”, a reacționat Matei.

Și a continuat să fie ironic

Ca antrenor Adrian Matei nu a reușit să se impună la aproape niciuna dintre echipele pe care le-a pregătit. De altfel, fostul internațional nici nu a insistat foarte mult pe cariera de tehnician.

ADVERTISEMENT

Probabil acesta este și motivul pentru care analiza lui asupra prestației echipei Rapid din meciul cu FC Voluntari a fost o combinație de limbaj de lemn și ironii.

”Mulțumesc suporterilor, care au fost alături de noi și acum. Vis-a-vis de meci, ne pare rău că lucrurile nu au ieșit cum ne-am dorit și sperăm să muncim cât mai bine ca să ne atragem punctele la meciul care urmează”, a spus Matei.

Întrebat dacă a contat atât de mult absența lui Cristi Săpunaru, accidentat, și dacă a simțit că jucătorii și-au pierdut motivația, Adrian matei a continuat pe aceeași linie.

”Întotdeauna jucătorii care au valoare și care arată determinare și motivație sunt o lipsă pentru echipă. Nu știu ce ați auzit dumneavoastră, dar important e ca jucătorii care intră pe teren trebuie să arate motivație și că sunt în spiritul Rapidului.

Cred că suntem pe un trend descendent, dar cu siguranță că lucrurile se vor îndrepta în această săptămână prin antrenamente și prin faptul că le vor pune în aplicare și la meciuri”, a mai adăugat Adrian Matei.

ADVERTISEMENT
Tags: