Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu a făcut adresă la LPF pentru rejucarea meciului Sepsi – FCU Craiova. Când și în ce condiții s-ar putea disputa finala de play-off. Video exclusiv

Adrian Mititelu a făcut adresă la Liga Profesionistă de Fotbal pentru rejucarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1948. Când și cum ar putea avea loc posibila finală de play-off.
07.03.2023 | 14:04
Adrian Mititelu a facut adresa la LPF pentru rejucarea meciului Sepsi  FCU Craiova Cand si in ce conditii sar putea disputa finala de playoff Video exclusiv
Adrian Mititelu a făcut adresă la LPF pentru rejucarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Comisia de Recurs judecă astăzi, 7 martie, speța dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, după ce meciul direct a fost întrerupt definitiv din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni la Sf. Gheorghe. Adrian Mititelu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre condițiile rejucării meciului dintre Sepsi și FC U Craiova 1948.

Când ar putea avea loc rejucarea meciului Sepsi – FC U Craiova 1948: „Cel mai târziu săptămâna viitoare”

Adrian Mititelu este încrezător înaintea deciziei care urmează să vină de la Comisia de Recurs în privința speței dintre Sepsi și FC U Craiova 1948. Oltenii au făcut apel după ce Comisia de Disciplină a decis ca echipa finanțată de Laszlo Dioszegi să câștige la „masa verde” partida de la Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor a dezvăluit în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că cel mai târziu partida se va rejuca săptămâna viitoare în zilele de miercuri, 15 martie sau joi, 16 martie. „(n.r. 9 martie) Nu e adevărat. LPF a explicat foarte clar. Din răspunsul LPF-ului se deduce clar că meciul se poate rejuca cel mai târziu săptămâna viitoare. (n.r. 9 martie) Nici vorbă. Nu avea cum să fie pe 9 martie pentru că noi suntem în 7 martie.

VEZI VIDEO MAI JOS

Era o preferință a LPF-ului, dar după aceea, a mers mai departe și a lăsat de înțeles că meciul se poate rejuca săptămâna viitoare. Pentru că noi am făcut adresă săptămâna trecută nu acum. Nu știam că se amână procesul. Data de 9 martie era în contextul în care se presupunea că avem o decizie data trecută”, a declarat Adrian Mititelu, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu crede 100% în rejucarea partidei Sepsi – FC U Craiova 1948: „Sancțiunile pentru xenofobie sunt altele”

Adrian Mititelu este convins că decizia luată de Andrei Chivulete la Sf. Gheorghe, aceea de a întrerupe definitiv meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, nu este acoperită de regulament. „Este vorba despre interpretarea regulamentului. În primul rând, în regulament nu există întreruperea meciului pentru xenofobie. În regulamentul despre care vorbim sancțiunile pentru xenofobie sunt următoarele: amendă și suspendarea de la 1 la 10 etape.

Nu există o altă sancțiune. Vă dați seama că atunci când au făcut regulamentul nu s-au gândit la o situație. Vă răspund foarte echivoc, din ce înțeleg din răspuns se poate juca săptămâna viitoare, înainte cu 2-3 zile de a începe competițiile următoare. 

ADVERTISEMENT

Vorbind indirect se poate juca meciul miercuri sau joi și urmând ca noi și Sepsi, ori în play-off, ori în play-out să fim programați lunea cealaltă. Dacă intrăm în play-off jucăm la Farul luni, dacă intrăm în play-out jucăm cu Mioveni tot luni. La fel și Sepsi. Să-și aleagă cei de la Sepsi când vor miercuri sau joi, le dăm prioritate. 

(n.r. duminică joacă FC U Craiova și Sepsi la aceeași oră) Așa este programat, dar dacă se decide rejucarea meciului… Teoretic, se poate tranșa accederea în play-off și fără să mai fie nevoie de acel meci. Partida oricum se va disputa, dar s-ar putea să nu mai fie edificator. Dacă ei bat la FCSB și noi luăm bătaie…”, a mai spus Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

„Arbitrul nu putea să întrerupă meciul”

„Nu înțelegi că nu există în regulament posibilitatea să pierzi cu meciul cu 3-0. Dacă o să căutați un meci între cluburi în care să fie întrerupt meciul și să fi câștigat cineva cu 3-0, nu mai dădeam niciodată declarație despre fotbal. 

(n.r. duminică joacă FC U Craiova și Sepsi la aceeași oră) Tot la aceeași oră pentru că există posibitatea Sepsi să tranșeze calificarea în play-off. Dacă bate Sepsi la FCSB și noi luăm bătaie nu mai contează ce se întâmplă în meciul direct. Meciul care va avea loc săptămâna viitoare va avea loc ori pentru definitivarea cine intră în play-off, ori pentru punctele din competițiile următoare.

Noi intenționăm să rămânem o noapte la Sibiu și pe urmă să mergem la Brașov. Suntem convinși 100% că meciul se va juca ori miercuri, ori joi. La început, când a fost decizia, nu eram la curent cu regulamentul și am luat de bun ce spun unii și alții. După aceea când am început să citesc mai bine mi-am dat seama că lucrurile sunt total diferite.

Arbitrul nu putea să întrerupă meciul decât pentru rasism. Rasismul are altă conotație. Primul pas era să ia legătura cu căpitanii de echipă să-i întrebe dacă mai continuă meciul. Ceea ce el nu a făcut. Toată lumea a rămas mirată. Toți voiau ca meciul să continue, doar arbitrul nu mai voia”, a mai spus Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Adrian Mititelu, semnal de alarmă înaintea deciziei Comisiei de Recurs privind rejucarea partidei Sepsi – FC U Craiova 1948: „Meciul cu dezafilierea abia acum începe”

În continuare, Adrian Mititelu a precizat că singurele pedepse prevăzute în regulament pentru scandările xenofobe sunt suspendarea și sancțiunile financiară. Patronul oltenilor a precizat că celebrul dosar al dezafilierii Universității Craiova este pe cale de izbucni.

„Când spun 100% nu spun de nebun. Pentru că nu există în regulament o prevedere care să acopere decizia arbitrului. Cum să bagi o echipă în play-off pentru o chestiune care nu are nicio legătură cu fotbalul. Ce s-a întâmplat în tribună? Niște oameni au avut niște scandări pentru care există sancțiuni în regulament.

Suspendare și amenzi, nu să oprești meciul sau altă nebunie. Logica mea spune că la ce abuzuri mi-au făcut mie, meciul cu dezafilierea abia acum începe. Nu cred că din nou împotriva aceluiași club să se facă un abuz atât de mare pentru că frustrarea va fi uriașă. N-au nicio acoperire, sunt în afara regulamentului”, a încheiat Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Primăvara se numără emisiunile Fanatik SuperLiga. Show-ul care dă tonul exclusivităților din fotbalul românesc poate fi urmărit începând de săptămâna trecută în fiecare zi de luni până vineri, ora 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT