Sport

Adrian Mititelu, în sala de judecată din cauza unui fost jucător: “O să facem apel la TAS”

Adrian Mititelu a pierdut procesul cu Andre Duarte. Fostul jucător al lui FCU Craiova a avut câștig de cauză în fața oltenilor, iar plecarea sa din Bănie a fost una conform legii.
09.01.2024 | 21:01
Adrian Mititelu in sala de judecata din cauza unui fost jucator O sa facem apel la TAS
Adrian Mititelu merge din nou in sala de judecata. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Într-o lovitură dureroasă pentru FCU Craiova 1948 și Adrian Mititelu, fundașul central Andre Duarte a câștigat procesul împotriva clubului la FIFA, fiind declarat oficial liber de contract. Decizia vine în urma rezilierii unilaterale a contractului de către Duarte, care a ales să se alăture echipei Reggiana în vara anului 2023.

Andre Duarte a câștigat procesul cu Adrian Mititelu

“Am primit-o ieri și nu ne vine să credem. Suntem stupefiați de decizie! Mergem la TAS, doar din orgoliu, că jucătorul nu mai vine niciodată înapoi. Problema e în felul următor. La FIFA nu mai există comisiile clasice.

ADVERTISEMENT

Ei acum s-au pus să lucreze doar cu niște avocați de prin Italia, Germania, Franța. Ia unul dosarul acasă și aia e. Nu mai este cum erau comisiile la TAS. Acolo e totul cum trebuie făcut”, a declarat Adrian Mititelu pentru Gsp.ro

Dezvăluirile recente arată că FIFA a dat verdictul în favoarea jucătorului portughez, iar Adrian Mititelu nu acceptă cu ușurință această decizie. După luni de așteptare, FIFA a emis decizia oficială, declarându-l pe Andre Duarte liber de contract.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu își va căuta dreptatea la TAS

Acest lucru înseamnă că mutarea sa la Reggiana a fost făcută în conformitate cu legea. Adrian Mititelu, cunoscut pentru luptele sale cu Federația Română de Fotbal, nu a acceptat cu ușurință această decizie și a anunțat că va face apel la TAS.

“D-aia mergem la TAS, facem apel. Am greșit și noi că nu i-am pus clauză de reziliere în contract, dar n-am mai apucat. Că dacă avea clauza asta, nu se mai băga niciun club să-l ia, că plăteau în solidar.

ADVERTISEMENT

Asta a fost să fie. El avea un contract cum trebuie făcut, un an de înțelegere cu încă un an de prelungire. A fost notificat mereu cum spune legea. Și el, dar și impresarul.

Știau foarte bine că în alt doilea an de contract situația contractuală se modifică. Ce mai sperăm acum e să mergem la TAS și să luăm niște bani. Altceva nu prea mai avem ce să facem”, a completat Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Fundașul central portughez a sosit la FCU Craiova 1948 în iulie 2022, adus din țara sa natală, de la CF Estrela. CV-ul său include perioade petrecute la Sacavanense, Alverca și Praiense, toate fiind echipe portugheze. La momentul actual, Andre Duarte este cotat la un milion de euro pe site-ul Transfermarkt,

ADVERTISEMENT