Sport

Adrian Mititelu Jr., mesaj dur la 10 ani de la înființarea Universității Craiova: „Struțocămila cu pseudonimul de clonă și-a desăvârșit scopul!”

Adrian Mititelu Jr. a avut un mesaj dur la 10 de ani de la nașterea Universității Craiova. Fiul patronului de la FC U Craiova 1948 a tunat la adresa rivalilor.
23.06.2023 | 11:08
Adrian Mititelu Jr mesaj dur la 10 ani de la infiintarea Universitatii Craiova Strutocamila cu pseudonimul de clona sia desavarsit scopul
Adrian Mititelu a avut un mesaj dur la 10 ani de la înființarea Universității Craiova. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. a avut un mesaj dur cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea societății care a preluat marca Universitatea și și-a început activitatea în liga secundă. Fiul lui Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948, i-a atacat cu talpa pe rivalii de la clubul lui Mihai Rotaru.

Adrian Mititelu Jr., mesaj dur la 10 ani de la înființarea Universității Craiova: „Struțocămila cu pseudonimul de clonă și-a desăvârșit scopul!”

În urmă cu 10 ani, Federația Română de Fotbal (FRF) i-a permis clubului lui Mihai Rotaru și a Primăriei Craiova să joace în liga secundă. Atât Craiova lui Mihai Rotaru, cât și Craiova lui Adrian Mititelu au evoluat în același campionat la acea vreme, însă clubul finanțatat de Mihai Rotaru a promovat pe prima scenă, în timp ce formația lui Adrian Mititelu a intrat în faliment.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. a trecut în revistă evenimentele petrecute de-a lungul timpului între cele două cluburi. Pe alocuri, fiul patronului de la FC U Craiova 1948 nu s-a ferit de cuvinte și a „înțepat-o” pe Universitatea Craiova printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.

„Astăzi se împlinesc 10 ani de când Craiova a fost silită să se împartă în două. Pe data de 23 iunie 2013 a fost înregistrată, la Registrul Comerțului, societatea BLUE LIONS CAPITAL SA (actuala U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA), societate ce avea să facă un contract de asociere cu Municipiul Craiova si Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova (condus de Pavel Badea) în vederea constituirii unei echipe de fotbal, ce urmărea să înlocuiască activitatea echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, care la acel moment era neînscrisă în competiție din data de 20 iulie 2011, din cauza dezafilierii abuzive de către Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Această struțocămilă și-a primit imediat pseudonimul de «CLONĂ» și și-a desăvârșit scopul, achiesând la planul Federației Române de Fotbal de a se «spăla pe mâini» în urma abuzurilor făcute și a accesat locul în competiție dăruit orașului Craiova, direct în Liga a II-a. Ce a urmat este de notorietate publică si a reprezentat distrugerea unuia dintre cele mai importante branduri din fotbalul românesc”, a spus inițial Adrian Mititelu Jr.

„Au recurs la tertipuri de cea mai joasă speță pentru ca echipa-mamă, FC Universitatea Craiova să nu reapară în prim-plan”

Până în 2011, Craiova a fost reprezentată de un singur club, până când a retrogradat în urma clasamentului și a fost dezafiliat de Federația Română de Fotbal. Ulterior falimentului, Adrian Mititelu a înființat o nouă societate pe care a promovat-o treptat din liga a 4-a până pe prima scenă a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

„Privind retrospectiva celor 10 ani, observăm performanța experimentului de la Craiova, două Cupe ale României, una câștigată în dauna formației Hermannstadt (aflată în Liga a II-a la acea vreme) și cealaltă câștigată împotriva Astrei Giurgiu (retrogradată și în pragul falimentului la acea vreme). 

Lăsând cele două cupe în vitrina echipei proaspăt decenală, ce a manifestat acest experiment? Ură, dezbinare, scandaluri, dosare penale si procese interminabile. Poze și filmări cu stadionul plin nu mai impresionează pe nimeni. Și mai marii dictatori ai lumii aveau stadioanele pline, iar oamenii ajungeau acolo tot prin aceleași demersuri ca și în cazul de față. 

ADVERTISEMENT

Practici ale cultului personalității se pare că mai dăinuiesc și astăzi. Scopul a scuzat mijloacele pentru oficialii celeilalte echipe a orasului Craiova, care au recurs la tertipuri de cea mai joasă speță pentru ca echipa-mamă, FC Universitatea Craiova să nu reapară în prim-planul fotbalului românesc.

Deși, pe langă mușamalizarea dezafilierii, s-a dorit probabil și ascensiunea fotbalului craiovean, situația s-a lovit în final de reversul medaliei, la început existând mirajul progresului, dar karma răului făcut a transformat totul, treptat în stagnarea și decadența fotbalului craiovean. 

Ce ar fi însemnat ca în vara lui 2013 lucrurile să fi mers pe un făgaș normal? De ce soarta a mijlocit pentru nedreptate? Întrebări fără răspuns, dar imaginația ne permite să proiectăm un deceniu diferit și mai bun”, a scris Adrian Mititelu pe Facebook.

Adrian Mititelu Jr. trage un semnal de alarmă: „Suporterii au ajuns să iși urască idolii”

Atât Universitatea Craiova, cât și FC U Craiova 1948 se luptă pentru identitate, palmares sau siglă. În prezent, marca îi aparține Universității Craiova, clubului patronat de Mihai Rotaru, în timp ce palmaresul, susține Adrian Mititelu, se află la FC U Craiova 1948, însă nu există nicio decizie a instanțelor.

„Suporterii au ajuns să iși urască idolii, gloriile Craiovei Maxima, ce și-au făcut chip cioplit pentru a-și asigura existența lunară. Trăgând linie, binele a avut de pierdut, dar tot binele va avea și câștig de cauză în final ca în orice basm, deși ne raportăm la viața reală, finalul va fi de basm. 

(…) Pentru familia mea au fost 10 ani cât 10 vieți și toate pentru ȘTIINȚA. Autorii acestei inepții, ar putea să îmi răspundă la o întrebare pe care le-o adresez public, întrebare pe care și-a pus-o și George Jung, celebrul traficant de droguri, ecranizat de Johnny Depp în filmul ‘Visul alb’: ‘DECI PÂNĂ LA URMĂ…A MERITAT?’”, a fost mesajul lui Adrian Mititelu Jr. pe rețelele de socializare.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6,00 este cota pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 2023/2024: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT