Sport

Poliţia confirmă: s-a deschis dosar penal! “Adrian Mititelu m-a lovit cu piciorul, m-a scuipat și mi-a spart ochelarii de cap!” Dezvăluirile șoc ale avocatului Bogdan Grigore. Exclusiv

Adrian Mititelu a fost reclamat la Poliție de un avocat doljean care susține că a fost lovit şi scuipat în amiaza mare, în centrul oraşului, de patronul FC U Craiova. Bărbatul a înaintat plângere penală
17.02.2024 | 10:55
Politia confirma sa deschis dosar penal Adrian Mititelu ma lovit cu piciorul ma scuipat si mia spart ochelarii de cap Dezvaluirile soc ale avocatului Bogdan Grigore Exclusiv
Avocatul doljean Bogdan Gheorghe i-a facut plangere penala lui Adrian Mititelu dupa un conflict in centrul Craiovei. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-02-2024
08:57

Comunicatul IPJ Dolj cu privire la scandalul din centrul Craiovei

IPJ Dolj a emis un comunicat de presă cu privire la conflictul dintre Adrian Mititelu şi avocatul Bogdan Grigore: În cursul zilei de ieri, 16 februarie, în jurul orei 10.57, polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Sf. Dumitru, din municipiul Craiova, ar fi fost agresat de două persoane de sex masculin.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 49 de ani ar fi fost amenințat cu acte de violență, fiind lovit în zona feței de un bărbat de 56 de ani, din municipiul Craiova.

Totodată, în altercație a intervenit un alt bărbat, de 45 de ani, din municipiul Craiova, care l-ar fi lovit pe bărbatul de 49 de ani în zona corpului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, desfășurându-se activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”

Patronul lui FC U Craiova, Adrian Mititelu, este acuzat de avocatul Bogdan Grigore că a fost bătut de acesta în plină stradă, vineri, 16 februarie. Adrian Mititelu susține pentru Prosport că l-a îmbrâncit, nu bătut, pe bărbat pentru că i-ar fi jignit fiul pe Facebook. FANATIK  a vorbit cu victima, care prezintă altă versiune. Avocatul Bogdan Grigore spune că Adrian Mititelu s-a răzbunat pe el pentru că reprezintă în instanță părți cu care patronul lui FC U Craiova este în litigii.

Avocatul Bogdan Grigore îi acuză pe Adrian Mititelu și pe Gabi Blondu că l-au bătut în centrul Craiovei, ziua în amiaza mare: “De mult mă ameninţa pentru că îndrăznesc să-mi exercit profesia de avocat!”

Domnule avocat, ce s-a întâmplat exact?

– Mă deplasam către sediul ANAF, prin fața clubului FCU Craiova, vineri dimineață, la ora 11. M-am întâlnit cu o cunoștință, stăteam de vorbă, după care a apărut Adrian Mititelu dintre niște mașini din fața clubului. A început să mă înjure, să-mi adreseze cuvinte și expresii jignitoare. Eram în stradă, chiar acolo e o stație de taxi lângă club, la vreo 10-15 metri de intrarea în club.

ADVERTISEMENT

Dar de ce era supărat pe dumneavoastră?

– Mi-a zis că l-am jignit pe Adrian Mititelu junior pe Facebook, după care totul a degenerat într-un conflict legat de litigiile în care eu reprezint o parte cu care dânsul e în conflict, mai exact cu familia dânsului. Practic a fost doar un pretext, cel cu Adrian Mititelu junior. În realitate, dânsul de mult mă amenința pentru că îndrăznesc să-mi exercit profesia și să reprezint în instanță anumite părți cu care dânsul e în conflict. Mi-a spart ochelarii, m-a scuipat, m-a înjurat, m-a amenințat, m-a îmbrâncit.

“M-a lovit de două ori peste faţă şi cu piciorul. Şi el, şi cred că şi unul dintre apropiaţi, Gabi Blondu”

Deci v-a lovit sau nu!?

– M-a lovit de două ori cu palma peste față, m-a scuipat, mi-a luat ochelarii și mi-a spart în cap. M-a lovit cu piciorul. Cred că unul din apropiații dumnealui, nici nu mai știu pentru că s-au desfășurat evenimentele foarte repede, domnul Târcă, Gabi Blondu știu că i se spune.

ADVERTISEMENT

Deci era și Gabi Blondu acolo?
– Sigur ca da. Da, da.

Și v-a lovit și el?

– Da undeva cu piciorul, asa, printre mai multe persoane, cred ca și el m-a lovit cu piciorul. Da!

Avocatul Bogdan Grigore a făcut plângere penală împotriva lui Adrian Mititelu și Gabi Blondu

Ați făcut plângere la Poliție?

– Sigur, am formulat  plângere la Poliție. Dosarul s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru amenințare, lovire, distrugere și ultraj. Pentru că, în realitate, acesta era pretextul principal. Faptul că eu îndrăznesc să-mi exercit profesia de avocat și că reprezint persoane cu care dumnealui este în conflict. Sunt persoane juridice cu care dânsul are niște litigii.

ADVERTISEMENT

“Sunt un fan al FCU Craiova! Ne salutam, discutam de fotbal”

Dumneavoastră ați fost un apropiat al lui Adrian Mititelu? Ați avut o relație de amiciție cu dânsul?

– N-am fost un apropiat. Ne cunoaștem. Sunt un fan al echipei  de foarte, foarte mult timp. Sunt prezent cât pot la meciuri, acasă, nu și în deplasare, dar nu am avut niciodată o relație de prietenie. Pur și simplu cunoștințe. Ne salutam, discutam chestiuni legate strict de fotbal. N-am avut niciodată o relație de prietenie sau de amiciție cu dumnealui.

ADVERTISEMENT

Domnul Mititelu a declarat că de trei ani mergeți la meciuri pe invitații de la club. Așa este?

– Nu reflectă realitatea. Niciodată n-au uzat de invitații. Am mers la meciuri pe cheltuiala proprie. Nu sunt un apropiat nici al clubului, nici al dânsului. Încerc să fiu prezent alături de echipă, nu de dânsul.

Avocatul Bogdan Grigore neagă orice conflict cu Adrian Mititelu jr. dar condamnă “comportamentul grobian” al acestuia faţă de arbitri: “A ajuns să-mi fie ruşine că sunt suporter FCU”

Dar cu Adrian Mititelu junior ați avut vreun conflict vreodată?

– Niciodată, Niciodată! Cred că o singură dată ne-am salutat. În rest, nu cred că am avut vreodată vreun dialog. E adevărat. Nu e niciun fel de secret. M-a deranjat faptul că la un moment dat ce s-a scris, faptul că Adiță junior a scuipat niște arbitri, i-a jignit, a intrat la cabine peste arbitri și normal că am dezavuat un astfel de comportament. Sunt suporter și a ajuns să-mi fie rușine să spun apropiaților că țin cu FC U din cauza acestui comportament grobian al dumnealor.

Dar la ce se referă domnul Mititelu când spune ”I-am spus cum m-am purtat eu cu el și cu familia lui și cum m-a răsplătit el?”

– Nu s-a purtat sub niciun fel, sub nicio formă. N-a avut niciun fel de contact cu familia mea. Suntem pur și simplu cunoștințe. Știa că vin cu copii la meci. Știa că vin cu mama mea, care e în vârstă. Venim la meci că suntem suporteri. Ne vedeam în tribună, eventual ne salutam de la distanță, îl salutam și, nimic mai mult.

“Practic avocatura de 20 ani! Aştept ca Poliţia să scoată imaginile doveditoare de la camerele de supraveghere din zonă!”

Familia dumneavoastră. Cum a reacționat? Că înțeleg că aveți soție şi copii mici..

– Vă dați seama că nu e plăcut. Practic avocatura de peste 20 de ani în Craiova. Nu sunt nici vedetă, dar totuși mă cunoaște lumea. E o postură jenantă să  fii atacat din senin pe stradă. Cei de la Poliție au mers să ridice camerele acolo. Sunt la mai multe magazine, camere și aștept și eu cu interes imaginile. Așa ar fi normal. Au mai existat situații când au apărut imagini din fața clubului, de la magazinele de lângă. Știți incidentul cu domnul Andrei Preda, zis ”Gogoașă”. Și s-au găsit imaginile atunci.

„Vă spun exact ce s-a întâmplat, ca să nu existe alte discuții. Am ieșit în fața clubului și l-am văzut acolo. El e un apropiat de-ai noștri. De trei ani vine la meciuri pe invitații de la noi, e fan al lui FCU Craiova.

Eu sunt mai vulcanic din fire și am strigat spre el, eram supărat pentru că mi-a jignit familia. S-a luat de Adiță pe Facebook, cu niște mesaje foarte urâte. I-am reproșat că mi-a jignit familia.

I-am spus cum m-am purtat eu cu el și cu familia lui și cum m-a răsplătit el. Eu sunt oltean și am gura mare, dar vă jur că nu l-am atins. Nici vorbă de bătaie, nici vorbă de pumni sau de altercație. El venea spre mine și spunea că nu e adevărat, că nu l-a jignit pe Adiță, în timp ce eu dădeam să scot telefonul și să-i arăt mesajele. Când s-a apropiat prea mult l-am împins puțin să se îndepărteze, dar nici măcar nu pot să spun că a fost o îmbrânceală. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu a fost vorba de o bătaie sau altceva!

Cineva din club a ieșit la un moment dat și s-a băgat între noi. Înțeleg că a făcut plângere la poliție, dar nu stau acum să discut toate inepțiile unora sau altora” – Adrian Mititelu, pentru Prosport 

ADVERTISEMENT