Sport

Adrian Mutu cere pragmatism înainte de FC Voluntari – Rapid. ”Importantă este victoria, nu diferenţa de scor”

Adrian Mutu se declară mulțumit de faptul că Rapid este pe locul secund, la egalitate de puncte cu Farul, și spune, înaintea partidei cu FC Voluntari, că, pentru el, nu scorul este important, ci ca echipa să câștige.
03.09.2022 | 13:47
Adrian Mutu cere pragmatism inainte de FC Voluntari  Rapid Importanta este victoria nu diferenta de scor
Adrian Mutu spune, îniantea jocului cu FC Voluntari, că victoria este mai importantă decât diferența de scor. Foto: facebook FC Rapid 1923
ADVERTISEMENT

Rapid are un start bun de campionat, fiind, doar din pricina golaverajului inferior, pe poziția secundă în SuperLiga. Una care-l mulțumește pe antrenorul Adrian Mutu. Cel care, la conferința de presă premergătoare următoarei întâlniri, cu FC Voluntari, afirmă că și de această dată importantă este victoria.

”Scorul mă interesează foarte puţin, spre deloc”, spune, direct, Adrian Mutu

Rapid a pierdut doar două jocuri, cu CFR Cluj și Petrolul, de fiecare dată cu 0-1. A bifat, în replică, șase succese. Însă numai unul, cel cu FCSB, 2-0, nu a fost la limită.

ADVERTISEMENT

Pentru tehnicianul giuleștenilor, Adrian Mutu, cele trei puncte sunt mai importante decât un succes confortabil. Lucru pe care l-a reiterat înaintea jocului cu FC Voluntari, programat sâmbătă, de la ora 21:45, în deplasare, pe stadionul ”Anghel Iordănescu”, într-un meci contând pentru etapa a 9-a Ligii 1.

”Scorul mă interesează foarte puţin, spre deloc. Rapid este la început, jucătorii încet, încet îşi intră în formă. Importantă este victoria, nu diferenţă de scor”, a spus Mutu la conferința de presă premergătoare întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul giuleștenilor este mulțumit de performanța actuală a elevilor săi. Și spune că aceștia trebuie să rămână concentrați, meci de meci, pentru a obține rezultate.

”Clasamentul arată bine, dar asta este o consecinţă a faptului că am tratat fiecare meci la victorie. Cel mai important este meci cu meci.

ADVERTISEMENT

Nu cred că ar trebui să ne uităm pe clasament în momentul acesta pentru că este un campionat de echilibrat. Echipele sunt foarte aproape, trebuie să rămânem concentraţi pe fiecare meci.

Atâta timp cât echipa mea se află sus, normal că îmi face plăcere”, afirmă Mutu.

Recuperarea jucătorilor și nu eficacitatea atacanților a fost prioritatea

În ceea ce privește jocul de sâmbătă, Mutu a precizat că nu a fost interesat de faptul că atacanții nu au reușit prea multe goluri. Ba chiar este mulțumit că pe lista realizatorilor sunt mai mulți jucători. El spune că prioritară a fost recuperarea elevilor săi.

ADVERTISEMENT

”În primul rând mă gândesc la băieţi să-i recuperez, pentru că am avut două meciuri într-o scurtă perioadă, meciuri în care au alergat mult după victorie. De aceea cred că cel mai important este că noi să fim 100% în plenitudinea forţelor pentru a câştiga acest meci.

La nivelul rezultatelor probabil că şi FC Voluntari îşi doreşte mai mult, de aceea trebuie să fim foarte atenţi şi concentraţi sâmbătă.

Jucăm pe un teren mai mic decât Giuleştiul, va fi un meci de luptă, un meci împotriva unei echipe care cu siguranţă vrea să se întoarcă la victorie. Anul trecut au jucat în play-off şi îşi doresc acelaşi lucru probabil.

Important e ca pe tabela de marcaj să fie numele mai multor jucători. Este un lucru pozitiv că reuşim să marcăm cu mai mulţi jucători. Vor avea şi atacanţii timpul şi ocazia să înscrie”, a concluzionat Adrian Mutu.

 

 

ADVERTISEMENT