Sport

Adrian Mutu, resemnat după Sepsi – Rapid 2-0: „Cel mai slab meci de când sunt eu pe bancă. Ne-au depășit la toate capitolele”

Adrian Mutu s-a arătat resemnat după înfrângerea Rapidului, scor 0-2 cu Sepsi în a treia etapă a play-off-ului. Antrenorul a recunoscut superioritatea adversarului.
10.04.2023 | 23:59
Adrian Mutu resemnat dupa Sepsi  Rapid 20 Cel mai slab meci de cand sunt eu pe banca Neau depasit la toate capitolele
Adrian Mutu, dezamăgit după înfrângerea Rapidului, scor 0-2 cu Sepsi. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a suferit prima înfrângere în play-off-ul SuperLigii. După jocul bun arătat în remizele cu CFR Cluj și Universitatea Craiova, giuleștenii au cedat la Sf. Gheorghe împotriva lui Sepsi, scor 0-2. Cristian Săpunaru, căpitanul „alb-vișiniilor”, a ratat un penalty în prelungirile partidei.

Adrian Mutu, resemnat după înfrângerea Rapidului cu Sepsi: „Cel mai slab meci de când sunt pe bancă”

Adrian Mutu a lăudat-o pe Sepsi pentru victoria de pe teren propriu cu Rapid. „Briliantul” a recunoscut superioritatea adversarului și a pus înfrângerea pe seama presiunii. Cu o victorie, giuleștenii ar fi depășit-o pe Universitatea Craiova în clasament și s-ar fi apropiat la trei puncte de FCSB.

ADVERTISEMENT

„Aș vrea să încep în a felicita echipa adversă pentru victorie. Au fost mai buni ca noi în această seară. Concluzii nu sunt prea multe de spus, mai ales la cald. Cel mai slab meci de când sunt eu pe banca Rapidului. Motive sunt mai multe, dar cred că trebuie să mergem mai departe pentru că ne așteaptă meciuri grele.

Să uităm cât mai repede acest meci. Nu avem ce concluzii să tragem. Singurul lucru pe care să-l învățăm din această înfrângere este că dacă ne prezentăm în felul ăsta în play-off, să nu mai vorbim de cupele europene, probabil lucrurile vor sta la fiecare meci ca în seara asta. 

ADVERTISEMENT

Bineînțeles că ești mai nervos când vezi că lucrurile nu-ți ies pe lângă o prestație slabă dacă mai vine și ghinionul, îți dai seama că frustrarea devine din ce în ce mai mare. Capul sus, mergem mai departe. O să analizez cu staff-ul. O să vorbesc cu băieții. Cert este că ne-au depășit la toate capitolele și au meritat victoria. 

„Nu am reușit să ne ridicăm la nivelul momentului”

Dacă ne-am calificat (n.r. în play-off) trebuie să jucăm și să jucăm la un nivel de Rapid. Trebuie să onorăm clubul și tricoul pe care îl purtăm. Nu trebuie să privim ca un obiectiv îndeplinit și ce-o fi o fi. Avem un nou obiectiv care sunt cupele europene și ar trebui să ne luptăm. Azi aveam șansa de a trece pe locul 4, de a urca în clasament. De câte ori s-au întâmplat astfel de lucruri noi nu am reușit să ne ridicăm la nivelul momentului, cum s-a întâmplat și în seara asta. 

ADVERTISEMENT

Gafa lui (n.r. Horațiu Moldovan) Moldo a schimbat paradigma meciului pentru că până în momentul acela nu riscam nimic și eram noi la conducerea meciului. Sepsi a făcut un meci de așteptare în general. Dar asta nu înseamnă nimic.

Trebuia să creăm mult mai mult în prima repriză. Mă refer la faze de poartă, iar în repriza a doua trebuia să fim mult mai concreți. Nu cred că e cazul să-și toarne cenușă în cap (n.r. Alex Ioniță). Sunt sigur că Ioniță ar fi vrut din toată inima să dea gol. Nu asta sunt probleme, ratările. 

ADVERTISEMENT

Mă refer la nivel de atitudine. Când ai posibilitatea să treci pe locul 4 și nu reușești să găsești în tine acea motivație pentru a demonstra pe teren că poți să faci un pas important să fii acolo la câteva puncte de locul 2 cel puțin. Dacă nu găsești e o problemă. Motivația trebuie să fie interioară, iar fotbalul când nu-l tratezi cum trebuie nu te iartă. Avem și ghinion e al treilea penalty la rând în ultimele meciuri”, a declarat Adrian Mutu, la finalul meciului Sepsi – Rapid 2-0.

Adrian Mutu a comentat decizia suporterilor Rapidului la meciul de la Sf. Gheorghe: „Trebuie să se găsească anumite soluții”

Jucătorii Rapidului au protestat din cauza faptului că mai mulți suporteri ai giuleștenilor nu au putut intra pe stadion din cauza numărului mic de bilete alocat oaspeților. În minutul 15 al partidei, suporterii „alb-vișinii” au părăsit stadionul.

„E același lucru care s-a întâmplat și la Constanța. Rapid are suporteri foarte mulți în deplasare și acasă. Trebuie să se găsească anumite soluții pentru a intra toată lumea la meci. Așa e corect nu să rămână stadionul cu anumite tribune goale”, a fost reacția lui Adrian Mutu, care a anunțat schimbări la Rapid.

„Orice înfrângere îți pune semne de întrebare. La cald să spun ce decizii voi lua ar fi pripit din partea mea. Analizăm, strângem rândurile, o să ridicăm capul din pământ și mai slab decât atât nu cred că putem juca. Am atins fundul sacului prin această prestație.

Dacă suntem băieți inteligenți vom învăța și vom merge mai departe, și vom deveni mai buni dacă nu, poate asta ne e valoarea”, a încheiat Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT