Sport

Adrian Ropotan rememorează episodul în care a cântat “Steaua e numai una” alături de colegi: ”Va rămâne mereu o pată pentru noi. Unii au fost fugăriți pe stradă”. Video

Fostul mijlocaș al echipei Dinamo București, Adrian Ropotan, și-a amintit cu umor de momentul când a cântat pentru Steaua la o petrecere alături de Gabriel Torje și Cristi Pulhac.
23.12.2022 | 14:04
Adrian Ropotan rememoreaza episodul in care a cantat Steaua e numai una alaturi de colegi Va ramane mereu o pata pentru noi Unii au fost fugariti pe strada Video
Adrian Ropotan, pe vremea când juca la Dinamo. În poză, alături de Culio, de la CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Retras din activitate în 2019, Adrian Ropotan este om de afaceri. În paralel, se pregătește pentru o carieră de antrenor. Pentru că fotbalul i-a rămas aproape de suflet. Ca și Dinamo, echipa cu care a câștigat titlul de campion în România. Și la care a strâns o mulțime de amintiri. Între care și un episod devenit celebru.

Adrian Ropotan dezvăluie cum ”o joacă” s-a transformat într-un ”caz”

În noiembrie 2008, Cristi Pulhac, Gabi Torje și Adrian Ropotan, toți jucători în Ștefan cel Mare în acel moment, au fost surprinși la o petrecere fredonând piesa ”Steaua e numai una”.

ADVERTISEMENT

După ce imaginile au apărut în spațiul public, cei trei dinamoviști au avut de înfruntat furia suporterilor. Și au primit și o amendă imensă din partea conducerii clubului.

În podcastul Victory Extra Time, Adrian Ropotan a rememorat acel moment. ”Noi am luat-o într-o joacă. Nici atunci nu am pus multă presiune pe mine pentru că știam purul adevăr.

ADVERTISEMENT

Clar o să rămânem tot timpul cu aceasta pată. Dar cred că ceea ce am făcut noi pentru Dinamo este înzecit față de ceea ce s-a întâmplat atunci.

Povestea este mult mai lungă. Ce s-a întâmplat după. Pentru că pe noi ne-a cam lovit ce s-a întamplat după, nu momentul. Eu a trebuit sa joc vreo 5-6 luni ca să pot să plătesc amenda. 

ADVERTISEMENT

Atunci nu erau salarii așa mari. Cei tineri, cum eram eu, Pulhac, Moți, Radu Ștefan, nu aveam contracte foarte mari. Pentru noi baza era sa jucăm și să sperăm la un transfer în străinatate.

Revenind. Noi am fost la ziua lui Torje și discuția noastră a fost în felul următor, să nu ieșim în oraș. Cum erau vremurile atunci, nu prea puteai să ieși în oraș. Era și ora. Hai să stăm acasă. Cum ar veni, în familie. Ce poate să se întâmple? Ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Și au fost două persoane…Noi fiind și mai euforici, am văzut că se filma fix în fața noastră. Dar am zis că se filmează să avem amintiri. Caterincă. Dar caterinca s-a dus puțin mai departe.

Știm cine a filmat, dar ce sa faci? Am mers înainte și ne-am asumat. A fost o etapă din viața noastră, s-a întâmplat, acum ne distrăm pe tema aceasta”, spune Ropotan.

VEZI VIDEO: 

”Unii au fost fugăriți pe stradă”

Dincolo de amintita amendă, despre care a vorbit și Adrian Ropotan, episodul a avut și alte urmări. Suporterii au fost furioși. El a fost înjurat. Însă, în cazul altor participanți la acea filmare, lucrurile au luat o altă turnură.

”Unii au fost fugăriți pe stradă. Pulhac, da, veneam după un meci. Era întuneric. Se ducea spre casă și a auzit niște pași în spate. S-a întors, a lăsat geanta, s-a ferit, după care a fugit. A fost destul de rău”, spune Ropotan.

VEZI VIDEO EPISODUL în care dinamoviştii au cântat “Steaua-i numai una”:

Care își mai aduce aminte și de o altă urmare a evenimentului. ”Am semnat cu Dinamo Moscova. Prezentare într-un teatru, suporterii. Era plin teatrul.

Toți fotbaliștii în semicerc și achizitiile ieșeau în față, cu tricoul. Au ajuns la mine, m-au prezentat, de unde vin, echipă națională. V

ine un suporter la mine, frumos îmbrăcat, imi oferă un CD și un tricou. Și îmi spune: ”De data aceasta să înveți imnurile noastre și să nu cânți cu alții”.

Cum ar veni, cu Spartak (n.r. marea rivală). Bine, sub formă de glumă. Dar știau. Dacă s-a mediatizat în România, era imposibil să nu ajungă oriunde”, a povestit Ropotan.

 

ADVERTISEMENT