News

Adrian Țuțuianu, coleg la Guvern cu fiica lui. Ascensiunea Ruxandrei, celebră după ce și-a manifestat ”scârba” față de protestele din Piața Victoriei

Fiica fostului ministru al apărării Adrian Țuțuianu, cunoscută pentru reacția vehementă față de protestatarii din Piața Victoriei, este angajată la Guvern alături de tatăl ei.
24.10.2023 | 16:33
Ruxandra, fiica lui Adrian Țuțuianu, lucrează de cinci ani la Ministerul Dezvoltării / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Aktual24, Facebook
ADVERTISEMENT

Ruxandra Țuțuianu, fiica fostului ministru al apărării Adrian Țuțuianu, lucrează de peste cinci ani la Ministerul Dezvoltării, iar anul trecut a devenit colegă cu propriul tată. În prezent, Țuțuianu Sr. este vicepreședinte al Secretariatului General al Guvernului.

În 2018, fiica lui Adrian Țuțuianu a plecat de la Gabriela Firea și a mers la Paul Stănescu

În 2018, în timpul protestelor organizate de diaspora în Piața Victoriei, fiica baronului de Dâmbovița a ieșit în evidență, după ce a declarat că îi este ”scârbă” de mizeria pe care manifestanții o lasă în urmă.

ADVERTISEMENT

„Dacă tot ieșiți ca oile în Piața Victoriei, cu toate că nu-mi pasă câtuși de puțin de urletele voastre prost informate, îmi pasă de ce văd că lăsați în urmă! Nu e de mirare că ieșiți ca în junglă, sunteți un haos desăvârșit! Adunați-vă mizeriile, sticlele, hârtiile, mâncarea de pe jos! Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!”, scria Ruxandra Țuțuianu (32 de ani) pe o platformă socială.

În acel moment, Adrian Țuțuianu era senator și șef al comisiei de monitorizare a activității SRI, iar fiica lui era consilier juridic la Primăria Municipiului București, sub mandatul Gabrielei Firea.

ADVERTISEMENT

Câteva luni după scandalul declanșat de reacția tinerei, aceasta a părăsit postul de la PMB, însă doar pentru unul mai bun, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus la acea vreme de PSD-istul Paul Stănescu.

Timp de doi ani, Ruxandra Țuțuianu a fost stagiar la Bruxelles

Potrivit propriului CV, Ruxandra Țuțuianu este consilier principal evaluare-examinare, și s-a implicat în organizarea activităților și evenimentelor derulate în contextul exercitării de către România a Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene, eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului, și a menținut un ”dialog permanent” cu statele partenere și Comisia Europeană, în cadrul programului Interreg IPA România Serbia 2021 – 2017.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestui proiect, fiica lui Adrian Țuțuianu îndeplinește funcția de ofițer de comunicare și participă la reuniuni, conferințe, workshopuri și traininguri organizate de instituțiile europene.

Ruxandra Țuțuianu și-a început cariera profesională ca funcționar administrativ la firma de avocatură a tatălui ei, acolo unde prelua apelurile telefonice, verifica e-mailuri, organiza agenda și îndosaria documente.

ADVERTISEMENT

În august 2014, ea a efectuat un stagiu de o lună la Ministerul Afacerilor Externe, după care a plecat, pentru doi ani, la Bruxelles, unde a activat la Parlamentul European. În paralel, ea și-a încheiat studiile la Facultatea de Drept a Universității București și a început un master în Administrație Publică la Universitatea Valahia din Târgoviște, instituție la care predă și tatăl ei.

Anul acesta, tânăra și-a susținut lucrarea de doctorat la SNSPA

În iulie 2023, Ruxandra Țuțuianu și-a susținut teza de doctorat ”Rolul organismelor consultative în administrația europeană multi-nivel”, coordonată de Ani Matei, profesor la Facultatea de Administrație Publică, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Potrivit declarației de avere, Ruxandra Țuțuianu deține un apartament de 60 mp, achiziționat în 2020, în București, un automobil BMW X3 din 2012 și un salariu de 6.000 de lei pe lună.

Adrian Țuțuianu a fost ministru al apărării naționale în perioada iunie – septembrie 2017 și a avut două mandate de senator, între 2008 și 2020. În septembrie 2022, Adrian Țuțuianu a fost numit vicepreședinte al SGG, instituție condusă de Marian Neacșu, un PSD-ist cu vechi ștate de plată. După ”rotativă”, Neacșu a fost avansat vicepremier, iar în locul lăsat liber la SGG a fost numit Mircea Abrudean, susținut de PNL.

Adrian Țuțuianu s-a întors în PSD

În 2018, Țuțuianu a fost dat afară din PSD, după ce și-a exprimat susținerea față de premierul Mihai Tudose, după ce acesta a fost executat de Liviu Dragnea. Ulterior, el a trecut la ProRomânia, iar în iunie 2023 a anunțat că s-a reînscris în Partidul Social Democrat, organizația Sector 3 condusă de Marian Neacșu.

Și soția fostului ministru, Carmen Elena Țuțuianu, lucrează la stat. Din 2019, ea este angajată la Curtea de Conturi, unde este Auditor public extern. Anterior, ea activase ca inspector la Prefectura Dâmbovița.

ADVERTISEMENT
Tags: