News

Aeroportul din Braşov, în pericol să rămână fără activitate. Singurul operator de curse regulate ameninţă că-şi suspendă zborurile

Aeroportul din Braşov ar putea să rămână fără activitate. Dan Air amenință că și-ar putea suspenda zborurile, deoarece siguranța pasagerilor ar fi în pericol.
26.06.2023 | 18:02
Aeroportul din Brasov in pericol sa ramana fara activitate Singurul operator de curse regulate ameninta casi suspenda zborurile
Aeroportul din Braşov, în pericol să rămână fără activitate. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Aeroportul din Braşov, în pericol să rămână fără activitate. Deși a fost inaugurat în urmă cu câteva săptămâni, noul aeroport ar putea să rămână fără zboruri regulate. Compania Dan Air și-a anunțat intenția de a-și suspenda zborurile pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, după ce au fost semnalate anumite probleme.

Aeroportul din Braşov, în pericol să rămână fără activitate

În acest weekend, compania aeriană și ROMATSA, care dirijează zborurile, au avut discuții cu privire la o situație. Dan Air a acuzat controlorii de trafic că siguranța oamenilor care călătoresc a fost pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei spun că aeronava Dan Air, cu traseul Madrid-Brașov-București, care trebuia să aterizeze sâmbătă, 24 iunie pe aeroport, a fost ținută în aer pentru ca un alt avion să decoleze. De asemenea, Dan Air precizează că decizia a fost luată, deși erau condiții meteo nefavorabile.

„Aeronavei DAN AIR i s-a întârziat aterizarea pe Brașov, în condiții de vreme neprielnică, pentru a permite decolarea unei alte aeronave. Acest lucru încalcă reglementările aeronautice”, a transmis, duminică, Dan Air.

ADVERTISEMENT

ROMATSA: „Siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol”

Pe de altă parte, ROMATSA susține că operatorii din turnul de control virtual nu au procedat greșit. Totodată, în comunicatul de presă transmis de Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA se precizează faptul că siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol.

„În niciun moment siguranța pasagerilor zborului DN288 Madrid-Brașov-București nu a fost pusă în pericol. Instrucțiunea controlorilor de trafic aerian către piloți a avut în vedere tocmai asigurarea aterizării în condiții optime, atunci când pista era liberă. Aeronava care se pregătea de decolare avea slot la aterizare și conform normativelor europene este prioritară asigurarea decolării cu minim de întârziere”, a transmis ROMATSA.

ADVERTISEMENT

În acest context, operatorul aerian a informat, luni, în urma scandalului, că ia în calcul suspendarea zborurilor. Marți, 27 iunie ar urma să fie organizată o conferință de presă. Dan Air a denunțat „lipsa infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor”.

„Compania DAN AIR, organizează marți o conferință de presă pe tema suspendării operării zborurilor de pe aeroportul Brașov de către DAN AIR. Compania noastră este singura care operează în prezent pe Aeroportul din Brașov. Decizia vine pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor noastre”, a transmis Dan Air.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei au precizat pentru Economedia.ro, faptul că hotărârea este luată în proporție de 80 la sută. În urma întâlnirii de mâine ar urma să fie anunțată decizia finală cu privire la activitatea de pe aeroportul din Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: