News

Afacerea cu care a dat lovitura o româncă. A investit 200 de euro, acum scoate zeci de mii. Ideea banală din care face bani

O româncă a început o afacere genială cu doar 200 de euro, iar acum produce zeci de mii. O cheamă Claudia Hărăbor și se bucură de un real succes pe internet.
23.02.2024 | 21:00
Afacerea cu care a dat lovitura o romanca A investit 200 de euro acum scoate zeci de mii Ideea banala din care face bani
Afacerea cu care a dat lovitura o româncă. A investit 200 de euro, acum scoate zeci de mii. Ideea banală din care face bani
ADVERTISEMENT

Nu toată lumea găsește ideea de 1 milion de dolari, cum le place americanilor să spună, însă tot mai mulți români par să aibă succes în afaceri. Este și cazul Claudiei Hărăbor, femeia care a gândit o afacere de 200 de euro care s-a extins la o cifră de afaceri de 19.000 de euro.

Afacerea cu care a dat lovitura o româncă în 2024

Pentru că are foarte mare succes în România, tânăra se gândește acum să se extindă în străinătate. Claudia Hărăbor a dezvăluit că cifra de afaceri atinsă de compania pe care o deține a ajuns la 19.000 de euro, dar este în continuă creștere.

ADVERTISEMENT

Femeia a inventat un brand în urmă cu opt ani și produce genți din piele, rafie și răchită, într-un atelier din București. Pentru că ideea sa ar fi unică în lume, iar clienții își pot alege singuri culoarea, accesoriile sau tipul de piele, prețul unui produs pornește de la 370 și poate ajunge la 550 de lei.

Conform datelor oficiale compania avut o cifră de afaceri de 133.470 lei și un profit de 72.941 lei, așadar un profit de aproximativ 1.200 de euro pe lună. Cu siguranță mulți au auzit deja despre brandul CMOOD, înființat în 10 ani, din dorința de a crea ceva unic, care să fie extrem de apreciat de toată lumea.

ADVERTISEMENT

CMOOD este un brand românesc înfiinţat în 2014 care îşi propune genţi minimaliste, cu accent modern adus de accesorii aurii sau argintii, de barete mixte scurte şi lungi, oferind posibilitatea de a personaliza produsele deoarece eu m-am lovit întotdeauna de această variantă de a-mi personaliza geanta şi am dorit să creez şi variante care pot fi purtate atât ziua, cât şi seara.

Mi-am dorit ca genţile să fie relativ simple, versatile. Clientele mele m-au întrebat mereu dacă diverse genţi pot fi purtate atât pe timp de zi, cât şi seara, la un eveniment. Asta mi-am propus să duc cu aceste genţi – versatilitate.

ADVERTISEMENT

Dacă voi continua cu aceeaşi creştere de până acum, îmi propun să mă extind şi internaţional în următorii trei ani”, a explicat românca, mândră de realizarea sa, conform Ziarul Financiar.

Claudia Hărăbor dorește să se extindă în străinătate

În același timp, Claudia Hărăbor a decis să creeze și genți pictate manual, lucrând cu materiale inspirate doar din natură, cum ar fi răchita sau rafia. Gențile ei se pot comanda online și vor fi livrate în 8-10 zile lucrătoare, astfel că are un flux de 60-70 de comenzi pe lună. Totodată, românca vrea să se extindă și în străinătate și să lanseze inclusiv huse pentru laptop.

ADVERTISEMENT

”Toamna aceasta vrem să lansăm o colecţie de genţi şi huse pentru laptop. Clientele lucrează remote din oraş şi îşi doresc o geantă pentru laptop altfel decât cea clasică”, a declarat Claudia Hărăbor, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT