News

Afacerea cu care un român a dat lovitura. Fructul se vinde ca pâinea caldă în supermarket

Care este afacerea de succes cu care un român din Mureș a dat lovitura. Fructele pe care le vinde acesta se dau chiar și cu 20 de lei pe kilogram.
14.08.2022 | 08:56
Afacerea cu care un roman a dat lovitura Fructul se vinde ca painea calda in supermarket
Afacerea cu care un român a dat lovitura. Culesul de afine. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Niște români au reușit să dea lovitura în afaceri. Iată ce comercializează acesta pentru 20 de lei pe kilogram!

Afacerea de succes care poate să aducă profituri bune

Mai mulți antreprenori de la noi din țară au văzut o oportunitate foarte bună de a face afaceri. Aceștia cultivă și culeg afine, unele dintre cele mai bune și sănătoase fructe.

ADVERTISEMENT

Acum este sezonul culesului de afine, iar oamenii se trezesc dis de dimineață pentru a începe să adune micuțele fructe. Este deja o tradiție în Mureș ca ei să se scoale devreme pentru a pleca pe câmp, să culeagă afinele.

Este o muncă migăloasă, grea, dar merită pentru că un kilogram de afine se vinde cu 14 lei. După ce sunt culese, fructele sunt predate Ocolului Silvic.

ADVERTISEMENT

Deși culese aici, pe sol românesc, afinele merg în mare parte la export. Doar ceea ce nu este solicitat din afară este vândut și la noi în țară. Pe piețele de la noi, fructele sunt vândute cu 20 de lei pe kilogram.

Femeile sunt fericite că pot face dulceață din ele, în timp ce bărbații sunt mai entuziasmați de afinată, o băutură alcoolică pe baza micilor fructe.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii pentru sănătate au afinele

Afinele conțin foarte mulți antioxidanți, substanțe necesare pentru o sănătate de fier, dar și pentru ca procesul de îmbătrânire să fie oprit.

Afinele au și proprietăți antivirale si antibacteriene, iar ele pot fi consumate inclusiv de persoanele care suferă de diabet.

ADVERTISEMENT

Micile fructe conțin vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, magneziu, potasiu, dar și sodiu. Afinele sunt de ajutor inclusiv în bătălia împotriva celulelor canceroase, pe care le inhibă.

Afinele pot fi considerate un adevărat elixir al tinereții, tocmai datorită antioxidanților pe care îi conțin și dacă sunt consumate regulat pot să prevină îmbătrânirea prematură.

Aceste fructe care sunt foarte sănătoase pot fi de ajutor în diete, favorizând piederea kilogramelor în plus.

ADVERTISEMENT