News

Afacerea genială pe care a gândit-o un bihorean. Bărbatul a investit puțin, dar câștigă bine de tot

Afacerea genială pe care a deschis-o un bărbat din județul Bihor. Îi aduce bani frumoși și este prima de acest fel din România.
04.02.2024 | 15:55
Afacerea geniala pe care a gandito un bihorean Barbatul a investit putin dar castiga bine de tot
Afacerea genială pe care a gândit-o un bihorean. colaj Fanatik/ Foto transilvaniabusiness.ro.
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Bihor a deschis o afacere genială. Investiția nu l-a costat prea mult, iar câștigurile sunt mari. Este prima activitate de acest fel desfășurată în România, potrivit spuselor bihoreanului.

Afacerea genială gândită de un fermier din Bihor

Jaroslav Zetocha este fermier în localitatea Șinteu din județul Bihor. El a găsit o soluție inedită și eficientă de a vinde cartofii pe care îi cultivă. Astfel, a instalat un automat de cartofi în comună, chiar lângă casa lui.

ADVERTISEMENT

Mai exact, omul a construit o parcare, o căsuță din lemn, iar acolo se află automatul. Acesta este compus dintr-un terminal de plată, care oferă posibilitatea de a achita cash sau cu card și din mai multe compartimente unde sunt puse produsele.

„Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, a transmis fermierul pentru transilvaniabusiness.ro.

ADVERTISEMENT

Automatul bihoreanului este asemănător cu easyboxurile. Bărbatul spune că ideea de a deschide această afacere genială i-a venit în urma unei vizite în Austria, când a cunoscut un femier care avea astfel de automate.

Așa că a căutat un distribuitor din România, pentru a cumpăra un automat. Apoi a hotărât să construiască respectiva căsuță de lemn, aflată lângă locuința lui și produsele au fost puse la vânzare.

ADVERTISEMENT

Bihoreanul vrea să amplaseze automate și în alte zone

Fiind întrebat dacă s-a întâmplat ca până acum să îi fie vandalizat automatul, bărbatul a spus că nu au fost astfel de incidente. „Cum nu există pădure fără uscături, ne-am asigurat în privința vandalizării automatului. Paradoxul este ca 90% din tranzacții se fac cu cardul, iar de la cei foarte puțini care plătesc cash, peste noapte nu rămân niciodată bani în automat.

Căsuța este supravegheată video, iar automatul are un sistem complex de închidere și monitorizare. Automatul este situat lângă casa unde stăm, așa că are asigurată și firmă de pază nonstop”, a adăugat Jaroslav Zetocha, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Investiția are succes, iar bărbatul are în plan să mai cumpere câteva automate cu sistem de răcire. În curând, se va asocia cu un alt fermier local care cultivă zmeură, afine și alune și vor amplasa automatele mai aproape de orașe.

ADVERTISEMENT