Life

Afacerea reală prin care un român a dat lovitura. “Numai coaja se vinde cu 50 de lei. Am pornit totul de la zero, cu 120 euro”

Un român a dat lovitura prin afacerea sa. A pornit totul de la zero, cu doar 120 de euro, iar o simplă coajă se vinde cu 50 de lei.
26.12.2023 | 17:32
Afacerea reala prin care un roman a dat lovitura Numai coaja se vinde cu 50 de lei Am pornit totul de la zero cu 120 euro
Despre ce afacere este vorba. Sursa foto: Barcolog
ADVERTISEMENT

Un român a reușit să-și deschidă o afacere foarte profitabilă. Mai exact, un tânăr student, în vârstă de 20 de ani, care visează să devină inginer agronom, câștigă bani din creșterea struților și inclusiv din ouăle, carnea pe care le oferă aceste păsări.

Cum reușește un student de doar 20 de ani să câștige dintr-o afacere cu struți

Sebastian Buta, un tânăr de 20 de ani, care studiază la Facultatea de Agricultură, în Iași, și-a deschis o fermă de struți cu doar 120 de euro. O administrează împreună cu familia sa, după multe luni în care a studiat atent struții.

ADVERTISEMENT

Din această iarnă, Sebastian Buta a hotărât să-și depășească limitele, deoarece afacerea cu struți a reprezentat pentru el o adevărată provocare. Acum se bucură de ceea ce a reușit să facă, mai ales că și profitul este pe măsura efortului depus. Doar o coajă de ou de struț o vinde cu 50 de lei.

”Administrez împreună cu familia o fermă vegetală, pe raza comunei Găgești, județul Vaslui. După foarte multe luni în care am studiat despre struți, am constatat că este un business de viitor, cu foarte mari perspective. 

ADVERTISEMENT

Afacerea cu struți a început în iarna lui 2023, când am luat hotărârea cu tatăl meu să facem ceva nou. Pentru mine a fost o adevărată provocare, care în prezent a devenit totul: muncă, plăcere, dedicare”, spune Sebastian Buta, potrivit Adevărul.

Cum și-a deschis Sebastian afacerea cu struți

Sebastian și-a inițiat afacerea achiziționând în primă fază un număr de 32 de pui, de o lună. A crezut că-i va fi greu să-i crească, dar și-a dat seama că, de fapt, este foarte ușor. În trei, patru ani, Sebastian se vede deja un antreprenor și un inginer agronom de mare succes.

ADVERTISEMENT

”Am achiziționat 32 de pui la vârsta de o lună, la prețul de 120 de euro. Întreținerea este destul de ușoară, doar că până la vârsta de trei luni necesită o îngrijire mai deosebită și pe tot parcursul vieții trebuie să respecți rețeta de furajare, dacă se dorește un randament maxim.  Sunt convins că în trei-patru ani o să realizez tot ce mi-am propus”, a mai precizat tânărul.

Cât costă un ou sau carnea de struț la ferma lui Sebastian

Sebastian a mai observat și că poate colecta un ou la 24-48 de ore de la struți. Un singur ou îl vinde cu 80-100 de lei, pentru cei care vor să guste dintr-un ou de struț. În schimb, sunt și persoane care folosesc acest produs pentru decorațiuni, drept urmare au nevoie doar de coajă, pentru care achită 50 de lei. Cât despre cei care vor carne de struț, trebuie să scoată din portofel o sumă mai mare.

ADVERTISEMENT

”În timpul sezonului de reproducere, putem colecta de la fiecare familie un ou la 24-48 de ore. Prețul unui ou variază între 80-100 lei și coaja oului 50 de lei, care se folosește pentru decorațiuni. Prețul cărnii variază între 60-100 lei/kg”, a mai spus Sebastian.

ADVERTISEMENT
Tags: