News

Afaceri „românești” cu trotinetele electrice închiriate! Furate, dezmembrate și vândute pe internet

27.05.2020 | 15:39
Trotinetele au reprezentat o atracție pentru hoți. Sursa foto - facebook.
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus nu sperie chiar pe toată lumea, așa că, afacerile „românești” cu trotinete electrice închiriate au continuat să meargă din plin. La puțin timp după reapariția pe străzi a trotinetelor, companiile de profil au început să-și numere pierderile. Unii dintre bucureșteni n-au ezitat și au încercat să dea lovitura și să se îmbogățească de pe urma altora.

Afaceri „românești” cu trotinetele electrice închiriate!

Concret, mulţi dintre cei care au închiriat nu au ținut cont de faptul că vehiculele sunt dotate cu un sistem GPS și au crezut că pot dispărea definitiv cu ele. În realitate însă, toţi sunt găsiţi repede cu ajutorul poliţiei. Probleme au fost încă de la intrarea acestor companii pe piață.

ADVERTISEMENT

De altfel, în mod normal, trotinetele nu se pot închiria de oricine. Este nevoie în primul rând de o aplicaţie preinstalată pe telefon. O aplicație care solicită și un card, drept pentru care tentativa de fugă cu tot cu trotinetă este una mai degrabă sortită eșecului.

Furate, dezmembrate și vândute pe internet

Cu toate acestea, reprezentanţii Lime au explicat într-un comunicat că după doar câteva zile le-au dispărut deja 10 trotinete din cele aproape 1000 câte au în România. La fel s-a întâmplat la început și pentru cei de la Flow. Aceștia au spus că din cele peste 250 de trotinete puse la dispoziţia bucureştenilor au dispărut 7, în timp ce una a fost distrusă.

ADVERTISEMENT

Şi Wolf-e a confirmat fenomenul. Aceştia au calculat în trecut o medie de 2 tentative de furt pe zi. La mai bine de un an de zile de la apariția acestor companii, lucrurile nu par că s-au mai reglat. Astfel, la o simplă căutare descoperim că internetul este încă plin de anunțuri de vânzare sau fotografii în care trotinetele sunt vandalizate.

De curând, un bucureștean a postat pe cel mai mare site de comercializări un anunț prin care solicita câteva milioane bune pentru o trotinetă lime gen 3, noul model lansat de compania Lime. Proprietarul se lăuda că modelul pe care îl vinde are gps-ul inactiv.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult și anunțul acestuia a fost dezactivat. În privința vandalizării trotinetelor, lucrurile sunt cât se poate de clare. Pe comunitatea celor care le încarcă sunt mai multe fotografii afișate, fotografii care arată că bucureștenii „s-au luptat” din greu cu vehiculele.

Rupte în două, zgâriate, trântite, abandonate, trotinetele sunt totuși uşor de găsit pentru că au GPS şi sisteme GSM protejate. Mai mult de atât, vehiculele electrice de închiriat au fost construite din fabricație cu 50 la sută mai grele decât cele pe care le găsiţi în comerț.

ADVERTISEMENT

Ideea aceasta a fost pusă în practică tocmai pentru a fi cât mai greu de subtilizat. „Ne-am asteptat la acest lucru. In primele zile am pierdut circa 10% din flota noastra. Am inceput cu 450 de trotinete. Asa ca 10% din flota initiala reprezinta un numar mare, dar am recuperat majoritatea trotinetelor electrice disparute”, a explicat Tamas Toth, manager operational al Lime, citat de FANATIK.

Până la ora publicării acestui material reprezentanții Flow și Wolf e, celelalte două companii care furnizează trotinete electrice în București, nu au răspuns întrebărilor noastre.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO