Sport

AFAN, reacție fermă în scandalul Adi Popa – Chiajna. Exclusiv

Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN) trage un semnal de alarmă în urma conflictului dintre Adi Popa și Concordia Chiajna. Cum poate fi soluționat.
05.10.2023 | 15:27
AFAN reactie ferma in scandalul Adi Popa  Chiajna Exclusiv
Adi Popa mai are contract cu ilfovenii până în vara lui 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

AFAN a oferit o reacție pentru FANATIK după ce Adi Popa a dat în judecată Concordia Chiajna și își cere banii pe toată durata contractului. Președintele Emilian Hulubei și Lucian Enache au oferit mai multe detalii.

AFAN, poziție oficială în cazul lui Adi Popa: „E similar cu cel de la Craiova cu Hanca și Vînă”

Emilian Hulubei compară situația lui Adi Popa cu ceea ce s-a întâmplat la Universitatea Craiova în mandatul lui Mirel Rădoi: „Clubul nu a răspuns la notificarea pe care am dat-o noi în numele lui. Îl putem ajuta cu toată procedura juridică, dar el a recurs la avocați. Cazul e similar cu cel de la Craiova cu Hanca și cu Vînă, care au pierdut la comisiile din România”. 

ADVERTISEMENT

Lucian Enache, specialistul AFAN pe probleme juridice a dat mai multe detalii despre situația lui Adi Popa: „El ne-a anunțat pe noi că este pus să se antreneze separat. E denumită notificare, dar e mai mult o scrisoare pe care o trimitem clubului să ne spună motivele pentru care s-a luat această decizie.

Nu este normal să nu se răspundă, din respect pentru instituția AFAN, clubul trebuia să ne dea măcar un răspuns formal. În România se practică indezirabilii să fie trimiși să se antreneze prin parcuri sau să urce treptatele stadioanelor, să fie izolați de coechipieri și să nu fie primiți la mesele cu echipa.

ADVERTISEMENT

Ni s-a plâns că face doar alergări în jurul terenului. Probabil îl pregătesc pentru atletism, să fie unul de succes, și-așa nu mai avem la Mondiale și Jocurile Olimpice rezultate”.

AFAN consideră că Adi Popa este discriminat. Ce ar trebui să facă FRF: „Astfel de situații nu trebuie să mai existe”

AFAN s-a săturat de astfel de situații și își dorește ca federația să pună stop: „FRF ar trebui să facă o modificare regulamentară pentru ca astfel de situații să nu mai existe. Sunt de 10 ani la AFAN și au fost foarte mulți jucători puși să se antreneze prin parcuri, nămoale, terenuri arate și așa mai departe. Hanca, Vînă, Alin Gligor de la UTA care din căpitanul echipei ajunsese să se antreneze pe niște hârtoape, Curelea și Ferfelea care se antrenau într-o orezărie cu apa până la glezne”.

ADVERTISEMENT

Lucian Enache le-a atras atenția celor de la Concordia Chiajna: „Este o discriminare în acest caz și avem foarte multe hotărâri de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării că forțarea jucătorului să se antreneze separat și izolarea de colegii lui este o formă de hărțuire pentru a-i forța să renunțe la bani sau să accepte o reziliere amiabilă. 

Sunt echipe care le-au pus jucătorilor trei antrenamente pe zi. Primul la 6 dimineața, ultimul la 9 seara, ca să fie frumos. Asta s-a întâmplat acum câteva luni. Eu îi sfătuiesc pe jucători să nu se ducă la antrenament. Pe Adi Popa după ce i-a reclamat la comisii am înțeles că l-au exclus iar din lot, deși abia îl reprimiseră două zile. 

ADVERTISEMENT

Adi Popa, reacție după ce a decis să meargă la comisii: „Au termen 5 zile să îmi plătească valoarea contractului sau apoi se judecă”

Contactat de FANATIK, Adi Popa a ținut să precizeze: „Eu am recurs la avocați și i-am reclamat la comisii pentru denunțare unilaterală a contractului fără justă cauză. Au termen 5 zile să îmi plătească valoarea contractului sau apoi se judecă la comisii.

Ei vor decide dacă acest comportament al lor a fost corect față de mine. În caz contrar, trebuie să îmi plătească banii și pot primi și interdicție la transferuri pentru două perioade. Nu le-am făcut hârtie pentru discriminare”.

ADVERTISEMENT