Sport

Agata Centasso, la ”bestia” più bella di Venezia. Superba italiancă încântă ochii microbiștilor. Foto

Chip angelic, corp fabulos, ”fiară” pe teren - iată calitățile cu care ”frumoasa venețiană” impresionează nu numai fotbalul italian, ci întregul fenomen mondial.
16.06.2023 | 09:00
Chip angelic, corp fabulos, ”fiară” pe teren - iată calitățile cu care ”frumoasa venețiană” impresionează nu numai fotbalul italian, ci întregul fenomen mondial
ADVERTISEMENT

Fotbalul feminin a cunoscut un boom extraordinar în ultimii ani. S-au investit bani foarte mulți pe acest palier, jucătoarele au parte de condiții apropiate de cele ale băieților, televiziunile au început să se implice și transmit numeroase competiții, iar calitatea jocului prestat de fete a crescut considerabil.

Cum a luat ”microbul” fotbal frumoasa brunetă

Nimeni nu poate exclude, însă, și o altă componentă de bază a succesului înregistrat de fotbalul feminin. Și anume frumusețea practicantelor. Iar ultimul exemplu este cel al italiencei Agata Centasso, despre care se spune că este cea mai frumoasă jucătoare de fotbal din ”Cizma” natală. Și dacă nu ne credeți, uitați-vă puțin la pozele ei și vă veți da singuri seama ce și cum…

ADVERTISEMENT

Agata Isabella Centasso s-a născut pe 19 ianuarie 1990 la Veneția și încă de mică și-a cultivat pasiunea pentru fotbal datorită tatălui ei Luciano și a celor doi frați. Partea masculină a familiei Centasso a inclus-o tot timpul pe micuța Agata în partidele de fotbal pe care le aveau în curtea casei, iar tatăl și-a dat seama imediat că fetița are talent pentru Sportul Rege și a încurajat-o să-l practice în cadru organizat.

De aici și până la a face parte dintr-o echipă adevărată de fotbal feminin nu a mai fost decât un pas. A început să joace pentru unele formații micuțe la nivel de juniori, unde a fost remarcată de oamenii din cadrul Academiei clubului Venezia. A fost adusă la centrul de pregătire al grupării și de aici a urcat pas cu pas până la prima echipă.

ADVERTISEMENT

Evoluează la Venezia pe postul de mijlocaș stânga și poartă tricoul cu numărul 90. În ciuda faptului că a fost poreclită chiar de tatăl său ”Beast” (n.r. – Fiara) pentru jocul agresiv, nu ai spune văzând chipul angelic și corpul fabulos, ea nu a reușit niciodată să ajungă în Serie A.

Și asta deși fotbalul feminin din Italia nu este la un nivel atât de înalt precum este în alte țări din Europa. Cu toate acestea, Agata Isabella Centasso a reușit să scoată capul deasupra tuturor jucătoarelor din Peninsulă și asta datorită frumuseții răpitoare, devenind rapid o vedetă a rețelelor sociale.

ADVERTISEMENT

Două accidentări grave i-au schimbat perspectiva…

Într-un interviu de colecție oferit pentru celebra publicație Gazzetta dello Sport, Agata a recunoscut că inițial s-a îndreptat către baschet, însă, cu timpul, și-a dat seama că este atrasă de fotbal.

Iar momentul în care antrenor la Venezia a venit Mauro Minio, ea a devenit starul echipei. ”Vei fi motorul mijlocului meu”, i-a spus acesta în primul cantonament. Și la scurt timp după aceea, Agata a aflat adevăratul sens al jocului de fotbal.

ADVERTISEMENT

A avut parte de două hopuri importante în cariera sa, ambele fiind legate de accidentări destul de urâte. În vara lui 2018, într-un meci amical cu Vicenza, a încercat o schimbare de direcție, dar piciorul i-a rămas înfipt în gazon și ligamentele de la genunchi s-au făcut praf.

A avut nevoie de un an pentru a se recupera și a reveni pe gazon, însă întoarcerea la fotbal a însemnat un nou ghinion. Ruptură de menisc și alte 6 luni de inactivitate. Doar că Agata este o luptătoare și nu a renunțat niciun moment și a tras tare pentru a se întoarce cât mai repede posibil.

…dar i-au ”oferit” plăcerea de a descoperi beneficiile sălii de forță

Cele două pauze lungi cauzate de problemele medicale au avut, însă, și o parte benefică. Superba brunetă a fost nevoită să facă foarte multă recuperare în sala de forță și așa a descoperit că este o plăcere să lucrezi cu greutăți. Iar sala de sport a devenit o parte integrantă a vieții sale. ”La început a fost mai ales din simțul datoriei, apoi am descoperit plăcerea și a devenit o pasiune. Aproape o dependență”, spune Agata Centesso.

Pe lângă fotbalul care este marea sa dragoste, în momentele libere ia lecții de tenis, face antrenamente de box thailandez, iar de curând a început să joace padel. ”Nu mă pot lipsi de sport, asta mă face să mă simt bine”, povestește ea. Norocoasă de un fizic absolut extraordinar, Agata nu este obsedată de diete.

Și-ar dori-o coechipieră pe altă splendoare, croata Ana Maria Markovic

Chiar dacă este născută într-o țară în care fotbalul este o religie, Agata are o simpatie aparte pentru naționala feminină a… Angliei! După ce ”leoaicele britanice” au câștigat titlul european anul trecut, italianca a ținut să transmită un mesaj pe rețelele de socializare: ”Felicitări din partea Italiei”.

Presa din lumea întreagă i-a atribuit apelativul de ”cea mai frumoasă fotbalistă din Italia”, iar Agata spune că îi plac astfel de aprecieri: ”Mi-au plăcut articolele care m-au numit cea mai frumoasă fotbalistă sau una dintre cele mai frumoase fotbaliste. Mă bucură să aud că sunt frumoasă”, spune ”frumoasa venețiană”.

Mai mult, visul ei este de a fi pe același teren cu o altă splendoare a fotbalului feminin: Ana Maria Markovic. Spre deosebire de Agata, croata este deranjată de părerile oamenilor despre felul în care arată.

”În unele articole am fost descrisă drept cea mai sexy fotbalistă. Asta nu mi-a plăcut. După asta, multe persoane mi-au scris, pretinzând că sunt antrenori, dar am simțit exact ce vor de la mine. Nu m-au văzut vreodată jucând, se uită doar la aspectul meu. Mi se pare un mare păcat”, spunea Ana Maria Markovic.

”Joacă” în multiple activități dincolo de gazon, pe rețelele de socializare și la un centru pentru persoane cu dizabilități intelectuale

Dându-și repede seama că nu poate trăi doar din fotbal, superba brunetă și-a canalizat atenția către… rețelele de socializare! O uriașă ”poartă” spre îmbunătățirea nu a tehnicii, dar a veniturilor, mai ales că fizicul o ajută enorm.

Agata Isabella Centasso postează constant fotografii pe conturile de Instagram și Twitter, unele mai provocatoare în care se poate vedea și piercing-ul din buric, altele alături de soțul ei, fotbalist și el, iar unele de la meciuri de fotbal.

Conturile sale sunt pline de poze senzuale din vacanțe exotice, în care își expune formele apetisante, spre bucuria fanilor săi. Așa a ajuns să aibă peste 50.000 de urmăritori, iar trendul este clar unul crescător, și să reușească să iasă din anonimat și să devină un nume cunoscut în toată lumea.

Deși a reușit să devină un nume cunoscut nu numai în Italia, ci în întreaga lume, Agata Centasso a rămas o femeie cu capul pe umeri și care este extrem de implicată în viața socială. În afara terenului de fotbal, ea este asistent sanitar și lucrează într-un centru pentru persoane cu dizabilități intelectuale din Veneția.

”Este o activitate care mă împlinește, îmi umple zilele și mă îmbogățește la nivel emoțional”, a dezvăluit jucătoarea. O fată fermecătoare, cu un suflet dulce și blând, care devine înflăcărată și agresivă cu mingea la picior. Contrastul atrage numeroși adepți, printre care cu siguranță se ascund și admiratori secreți care suspină după ea…

Pasionată de modă, de cumpărături, dar și de… cartofi prăjiți!

Ca orice ”italiano vero”, Agata Centesso adoră mâncarea… italiană, petrecerile și un pahar de vin roșu într-o companie plăcută. Recunoaște că este înnebunită după dulciuri și, ma no!, cartofi prăjiți! Oh, Dio!

Are, însă, norocul ca una dintre cumnatele sale să fie … nutriționistă! Și o ajută foarte mult să-și păstreze fizicul de invidiat. Agata este pasionată, ca orice femeie am spune noi, de modă și cumpărături, însă mai adoră și să meargă la cinematograf, și să citească.

Are acasă un… mijlocaș central!

Agata Isabella Centasso nu este singurul fotbalist din casă. Ea este măritată cu Andrea Migliorini, în vârstă de 34 de ani, legitimat în prezent la formația Lavello din Serie D, liga a patra din Italia.

Acesta evoluează pe postul de mijlocaș central, iar perioada de glorie a avut-o în urmă cu 10 ani, când a evoluat în 66 de meciuri pentru SPAL în Serie B, înainte de a ajunge la Venezia, acolo unde a și cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție.

Deși cei doi apar împreună în multe fotografii, ambii țin foarte mult la discreție în viața de cuplu și nu oferă foarte multe amănunte. Dulci sau picante…

ADVERTISEMENT