Sport

Agentul lui Robert Lewandowski tună și fulgeră după ce Messi a primit Balonul de Aur. Cum vrea să se revanșeze France Football

Lionel Messi a câștigat cel de-al șaptelea Balon de Aur, spre nemulțumirea multora, care îl vedeau câștigător pe Robert Lewandowski. E și cazul agentului polonezului, care a contestat vehement decizia France Football.
30.11.2021 | 22:35
Agentul lui Robert Lewandowski tuna si fulgera dupa ce Messi a primit Balonul de Aur Cum vrea sa se revanseze France Football
Agentul lui Robert Lewandowski tună și fulgeră după ce Messi a primit Balonul de Aur: „Trofeul nu îi aparține!”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Agentul lui Robert Lewandowski, Pini Zahavi, a răbufnit după ce Lionel Messi a primit Balonul de Aur. Zahavi e de părere că s-a făcut o mare nedreptate și că titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2021 trebuia să îi revină atacantului polonez.

Balonul de Aur, Lionel Messi, contestat de agentul lui Robert Lewandowski

„Felicitări lui Messi. Este un fotbalist impresionant și o legendă eternă a acestui sport. Dar Balonul de Aur nu îi aparține în 2021. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparține lui Robert Lewandowski. Robert nu a fost furat, dar era omul care merita trofeul”, a declarat Pini Zahavi, pentru AS.

ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 33 de ani are statistica de partea lui. Sezonul acesta, polonezul a înscris deja 14 goluri în 13 meciuri jucate pentru Bayern Munchen în Bundesliga, după ce sezonul trecut a punctat de 41 de ori, doborând recordul deținut de Gerd Muller.

Lewa este prolific și în această ediție de UEFA Champions League, acolo unde a înscris de de nouă ori în cinci partide. Polonezul a fost și cel mai bun fotbalist al țării sale la Campionatul European, turneu final la care a marcat trei goluri.

ADVERTISEMENT

Lewandowski a fost fair-play și l-a felicitat pe Lionel Messi

Deși a încheiat pe locul al doilea, Robert Lewandowski nu îi poartă pică lui Messi. Din contră, polonezul a scris și pe Twitter un mesaj de felicitare pentru argentinian.

„Felicitări lui Lionel Messi și Alexia Putellas, pentru câștigarea Baloanelor de Aur în 2021. Felicitări și tuturor jucătorilor nominalizați.

ADVERTISEMENT

Am câștigat premiul pentru cel mai bun atacant al anului. Niciun fotbalist nu poate obține așa ceva fără ajutorul celei mai puternice echipe și a celor mai fideli fani. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere”, a fost mesajul lui Lewandowski.

Messi nu a avut cifre similare lui Lewandowski în 2021. Sezonul trecut a câștigat un singur trofeu cu echipa de club, Cupa Spaniei. În LaLiga a marcat 30 de goluri în 36 de meciuri, iar în Champions League a înscris de cinci ori și a oferit două assist-uri.

ADVERTISEMENT

Sezonul acesta a marcat patru goluri și a dat trei pase decisive în cele meciuri jucate la PSG. Performanța principală a lui Messi din 2021 a fost câștigarea Copa America, trofeu pe care Argentina nu îl mai luase din 1993. Balonul de Aur a contribuit la acest succes cu patru reușite și cinci pase de gol.

Polonezul ar putea primi în cele din urmă Balonul de Aur

Pascal Ferre, redactorul șef de la France Football, publicație care decernează Balonul de Aur, a susținut, în urma reacțiilor venite din partea fanilor care considerau că Lewandowski ar fi trebuit să primească trofeul, că atacantul lui Bayern ar putea totuși să îl primească pe cel din 2020, care nu s-a acordat n cauza pandemiei COVID-19.

Totuși, Ferre a declarat că trebuie foarte bine analizată această propunere pentru că anul trecut nu a existat niciun vot prin care să se știe cu siguranță că Lewandowski ar fi luat Balonul de Aur.

„Nu trebuie să ne grăbim cu această decizie. Trebuie să ne gândim foarte bine mai mult timp. Nu putem fi siguri că Robert Lewandowski ar fi câștigat Balonul de Aur anul trecut pentru că nu a existat un vot”, a declarat Ferre, conform Goal.

ADVERTISEMENT