News

Aglomerație de nedescris în Piața Obor! Jandarmeria a intervenit pentru a impune regulile de distanțare socială. VIDEO

10.04.2020 | 16:29
Aglomeratie de nedescris in Piata Obor Jandarmeria a intervenit pentru a impune regulile de distantare sociala VIDEO
ADVERTISEMENT

Oamenii se înghesuie la cumpărături înainte de Paște, cu toate că autoritățile au luat mai multe măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus în România. Astfel, la Piața Obor din Capitală sute de oameni s-au îmbulzit pentru a-și cumpăra alimente pentru sărbători, fiind necesară intervenția Jandarmeriei.

Sărbătorile Pascale dau de furcă autorităților

Oamenii legii au făcut ordine în Piață, asigurându-se că se respectă regulile de distanțare socială. „Ca urmare a numărului mare de persoane prezente la cumpărături în Piața Obor din Capitală, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București s-au deplasat în zonă pentru a asigura măsurile necesare impuse de ordonanțele militare.

ADVERTISEMENT

Probleme astazi la Piata Obor, detalii pe doarromania.ro

Posted by Doar Romania on Friday, April 10, 2020

Împreună cu reprezentanți ai poliției, poliției locale și ai firmei de pază a pieței, jandarmii au restricționat accesul prin punctele de intrare în incinta spațiului comercial.

În acest moment, accesul în piață se face gradual iar jandarmii verifică documentele reglementate prin ordonanțele militare în vigoare”, au anunțat reprezentanții Jandameriei.

ADVERTISEMENT

Autoritățile române, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și Premierul Ludovic Orban, au făcut în repetate rânduri apel către populație înainte de sărbătoarea Paștelui.

Oamenii au fost rugați să rămână în case și să sărbătorească singuri în acest an, însă românii iau cu asalt magazinele pentru a se pregăti pentru o masă specială în familie.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de oameni sunt amendați în fiecare săptămână pentru că nu respectă regulile impuse de autorități prin Ordonanță Militară.  Vârful epidemiei de coronavirus din România este așteptat să atingă țara noastră tocmai de Paște, din cauza faptului că oamenii nu respectă aceste reguli.

În cel mai fericit caz, România ar putea scăpa de anumite restricții undeva la începutul lunii iunie, însă bătălia cu coronavirus e departe de a fi încheiată.

ADVERTISEMENT

5467 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în România și 265 au decedat, însă numărul real al infectaților ar putea fi mai mare în condițiile în care numărul de teste din țara noastră nu este impresionant.

ADVERTISEMENT