Life

Ai card și cont la bancă? Ce se întâmplă dacă apeși de două ori pe butonul CANCEL la bancomat. Puțini știu asta

Dacă ai card și cont la bancă este bine să știi ce se întâmplă dacă apeși de două ori pe butonul CANCEL la bancomat. Puține persoane s-au gândit la așa ceva.
06.01.2024 | 20:00
Ai card si cont la banca Ce se intampla daca apesi de doua ori pe butonul CANCEL la bancomat Putini stiu asta
Ce se întâmplă dacă apeși de două ori pe butonul CANCEL la bancomat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai card și cont la bancă este bine să cunoști și anumite detalii pe care nimeni nu o să ți le spună niciodată. Spre exemplu, te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă apeși de două ori butonul CANCEL la bancomat?

Ce trebuie să știi dacă ai card și cont la bancă

Cu siguranță ai ajuns și tu măcar o singură dată la un bancomat, dacă ai cont sau card la bancă. În general mergem acolo fie pentru a retrage bani, fie pentru a depune o sumă de care avem nevoie.

ADVERTISEMENT

În general, este foarte ușor să folosim un bancomat. Sunt și anumite lucruri însă pe care nimeni nu o să le spună nicoidată. Ai observat butonul CANCEL de la bancomat? Știi însă ce poate să facă acesta?

Doar programatorii probabil cunosc acest detaliu. Dacă ai apăsat de două ori consecutiv butonul CANCEL de la bancomat, află că acesta va avea o funcție diferită, nu doar de anulare a operațiunii.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă apeși de două ori pe butonul CANCEL la bancomat

Mai exact, în acel moment, orice tentativă de fraudă a unui hacker asupra cardului bancar ori a contului va fi blocată. Practic, dacă apeși de două ori buton CANCEL de la bancomat, furtul codului PIN nu va mai fi posibil.

Într-adevăr, sunt șanse ca dacă ai cont sau card la bancă să fii victimă a unui astfel de tip infracțiune. Apăsând de două ori butonul CANCEL de la bancomat însă, reușești să te protejezi într-un mod mai eficient.

ADVERTISEMENT

Acum că ai aflat acest secret, este bine să mai ții cont și de alte sfaturi. Experții ne recomandă spre exemplu să folosim doar bancomatele aflate în interiorul băncii.

Se pare că în acest mod este imposibil pentru hackeri să atașeze un skimmer care să fure datele de pe card. În cazul în care avem nevoie însă să retragem sau să depunem bani urgent, e bine să fim atenți la detalii.

ADVERTISEMENT

Dacă alegem un bancomat de pe stradă, e bine să tragem de slotul în care urmează să introducem cardul. Dacă acesta se desprinde, cel mai bine alegem să folosim un alt ATM pentru a fi în siguranță. Iar aceste reguli sunt esențiale dacă ai card sau cont la bancă și vrei să îți știi banii în siguranță.

ADVERTISEMENT