News

Ai card și cont la CEC Bank? Toți clienții trebuie să evite asta, e anunțul momentului pentru ei: “Verifică de 2 ori…”

Ai card și cont la CEC Bank? Reprezentanții instituției financiare fac un anunț important. Ce trebuie să știe toți clienții
27.01.2024 | 09:51
Ai card si cont la CEC Bank Toti clientii trebuie sa evite asta e anuntul momentului pentru ei Verifica de 2 ori
Ai card și cont la CEC Bank? Anunțul momentului. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Ai card și cont la CEC Bank? Instituția financiară face un anunț care visează toți clienții, punctând că trebuie să acorde o atenție deosebită mesajelor pe care le primesc, în această perioadă, atât pe e-mail, cât și pe telefon.

Anunțul momentului pentru românii care au card și cont la CEC Bank

CEC Bank informează românii cu privire la tentativele de phishing, care au luat amploare în ultima vreme. Anunțul vine în contextul în care mai mulți clienți ai băncii au primit astfel de mesaje prin e-mail sau pe telefon.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților băncii, mesajele sunt trimise în numele instituției financiare. Oamenii sunt rugați să își actualizeze datele, accesând un link. Însă, banca amintește că nu contactează niciodată clienții, în acest fel, pentru a le cere să își confirme datele personale.

„Dacă ai primit un astfel de mesaj, îți confirmăm faptul că NU e de la noi. Atenție la tentativele de phishing din această perioadă, multe persoane rău intenționate încearcă să pescuiască date confidențiale prin SMS, e-mail sau telefon. Tratează cu scepticism și verifică de 2 ori mesajele de acest gen”, a transmis CEC Bank.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituției informează că adresele de e-mail și internet trebuie să conțină domeniile băncii: cec.ro/ceconline.ro. Dacă primești astfel de mesaje suspecte, nu trebuie să accesezi link-urile sau atașamentele existente.

Cum îți dai seama dacă ai fost victima unui atac de tip phishing

Totodată, CEC Bank recomandă clienților să verifice expeditorul, pentru a se asigura dacă adresa de e-mail respectivă este una oficială a băncii. De altfel, greșelile de scriere sunt des întâlnite în cazul tentativelor de phishing.

ADVERTISEMENT

Datele cardurilor tale nu trebuie să fie transmise prin intermediul unor astfel de mesaje. De asemenea, clienții sunt sfătuiți ca niciodată să nu confirme tranzacții cu cardul care nu au fost inițiate de ei.

Atacul de tip phishing se numără printre cele mai întâlnite tentative de fraudă online. Atacatorii conving victimele să își confirme datele sau colectează aceste informații cu scopul de a obține bani ilegal.

ADVERTISEMENT

„Este important să fii vigilent deoarece poți primi aceste mesaje prin diverse canale, de la e-mail, SMS, rețele sociale, apeluri telefonice de la persoane care pretind a fi angajați ai băncii sau intermediari din partea băncii sau a altor instituții renumite etc”, informează CEC Bank.

 

ADVERTISEMENT
Tags: