Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ai cerut Rapidului despăgubiri de 4 milioane de euro? Andrei Păunescu a clarificat scandalul imnului scris de tatăl său

Andrei Păunescu a vorbit în exclusivitate la Fanatik SuperLiga după ce a decis să dea în judecată mai multe entități, printre care și FC Rapid și CS Rapid.
22.01.2024 | 15:30
Ai cerut Rapidului despagubiri de 4 milioane de euro Andrei Paunescu a clarificat scandalul imnului scris de tatal sau
Ai cerut Rapidului despăgubiri de 4 milioane de euro? Andrei Păunescu a clarificat scandalul imnului scris de tatăl său. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, cel care a scris versurile imnului giuleștenilor, a dat în judecată Rapidul. Acesta cere in Instanță daune uriașe după ce a descoperit că versurile imnului au fost folosite în scopuri comerciale, fără acordul său.

Ai cerut Rapidului despăgubiri de 4 milioane de euro? Andrei Păunescu a clarificat scandalul imnului scris de tatăl său

„Aici s-a creat o mare confuzie și circulă o mare diversiune. Imnul Rapidului poate fi cântat de oricine fără condiții cum s-a cântat de zeci de ani, fără nicio regulă, fără nicio restricție. Când versurile tatălui meu sunt folosite pentru băuturi alcoolice, pariuri sportive, mărgele, obiecte vestimentare, ceasuri și se vând astea, atunci apare discuția.

ADVERTISEMENT

Imnul poate fi cântat liber, fără nicio condiție, dar dacă imnul e vândut, lucrurile nu pot sta așa. Tata nu a scris o poezie și nu a publicat-o în cărți ca să fie etichetă la alcool și la pariuri sportive.

(n.r. – ai cerut 1 milion de euro?) Nu știu toate detaliile eu. Nu depun eu acțiuni. Am avocați care se ocupă de asta. Eu știu că problema e așa. Nu se poate face comerț cu opera literară a unui autor, fără să fie întrebat și fără să se stabilească niște condiții. Cultural și sportiv imnul e liber, poate fi cântat de oricine, dar nu să fie vândut.

ADVERTISEMENT

Nicăieri pe aceste obiecte vândute nu scrie nicăieri Adrian Păunescu. Zici că e venită din folclor de pe vremea Mioriței poezia asta. Nu se poate așa ceva.

(n.r. – Robert Niță susține că ați cerut 4 milioane de euro în instanță) Suma trebuie să fie bunul simț și atunci când cineva vinde un obiect trebuie să ceară acordul propietarului. Nu poate intra cineva la tine în casă să îți ia un obiect să îl vândă și să se prefacă că nu s-a întâmplat nimic.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun, calculele nu le-am făcut eu, dar oamenii ne-au adus vin, tricouri, mărgele și ne-au zis ce se întâmplă. Nicăieri nu scrie Adrian Păunescu și se profită de evenimentul superb care a fost centenarul”, a declarat Andrei Păunescu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Andrei Păunescu n-a fost invitat la „Centenar”

Andrei Păunescu dezminte comunicatul pe care l-a dat Rapidul și susține că el, personal, n-a fost invitat la sărbătoarea de „Centenar”.

ADVERTISEMENT

„Chiar e o întâmplare că nimeni nu spune Adrian Păunescu. Toate s-au făcut ca la carte și băuturi și căni și tricouri și promouri pentru pariuri și vin și timbre și Metrorex și CFR, pe nicăieri nu s-a pus numele Adrian Păunescu, în rest totul s-a făcut ca la carte din punct de vedere comercial. Nu e frumos. Nimeni nu ne-a întrebat nimic.

Dacă ni se propunea un proiect, hai să facem o ediție de timbre, de tricouri și fondurile să se dedice echipei de copii de la Rapid sau unei cauze sportive sau umanitare. Perfect de acord. Puteam stabili asta. Dar nimeni nu ne-a întrebat nimic pentru niciun vers, darămite pentru zeci de categorii de produse. 

M-au invitat la inaugurarea stadionului acolo unde am cântat și cu alți artiști, dar am cântat și cântecele mele. Nu, la Centenar nu m-a invitat nimeni. A fost un eveniment frumos, chiar îmi pare rău că n-am fost de față când a cântat orchestra simfonică imnul”, a adăugat fiul lui Andrei Păunescu.

Pe cine a reclamat Andrei Păunescu

  • FC Rapid – 1.000.000 de euro
  • Vinicola Averești 2000 SA – 1.000.000 de euro
  • Romfilatelia SA – 200.000 de euro
  • CS Rapid – 500.000 de euro
  • Superbet – 500.000 de euro
  • Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători sau Mobexpert – 500.000 de euro
  • Metrorex – 200.000 de euro
  • Dante International SA – 100.000 de euro
  • Stargift SRL – 50.000 de euro
  • Retail Concept Design SRL – 100.000 de euro

Fiul lui Adrian Paunescu A DAT IN JUDECATA Rapid | CERE DAUNE de milioane de euro

ADVERTISEMENT