News

Ai cont la BCR? Probleme mari pentru clienți. Noua ”schemă” care îți pune în pericol banii de pe card

Anunț important pentru românii care sunt clienți la BCR. Noua ”schemă” a infractorilor care îți poate pune în pericol banii de pe card.
30.10.2023 | 09:00
Ai cont la BCR Probleme mari pentru clienti Noua schema care iti pune in pericol banii de pe card
BCR, anunț important pentru toți clienții care au cont la bancă: probleme cu o nouă strategie. Sursa foto: hepta.ro /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care au cont la BCR ar putea avea mari probleme cu banii de pe card din cauza unei noi strategii puse la cale de infractori. Un anunț important și sfaturi de luat în seamă vin din partea reprezentanților băncii.

BCR, anunț important pentru toți clienții care au cont la bancă: probleme cu o nouă strategie a infractorilor

În preajma Halloween-ului, reprezentanții Băncii Comerciale Române (BCR) lansează o nouă alertă de securitate pentru toți clienții. Cu ocazia acestui eveniment, infractorii încearcă să profite pentru a sustrage bani și date personale de la cetățeni.

ADVERTISEMENT

Cei de la BCR explică în ce constă această ”schemă” la care recurg hackerii. Într-o primă fază, în fața clienților vor apărea așa-ziși ”consultanți de investiții”. Nu vă lăsați induși în eroare. E vorba doar de infractori sub acoperire. Scopul lor este să vă atragă prin promisiuni de câștiguri imense în urma unor investiții.

Cel mai adesea, atacatorii contactează diverse persoane prin rețelele de socializare pretinzând că sunt reprezentanți ai unei platforme de tranzacționare cunoscute care oferă câștiguri mari cu investiții mici.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în multe cazuri, ei reușesc sa convingă cetățenii să le transmită date sensibile privind datele cardului, parolele de access la aplicațiile de Mobile/Internet Banking, codurile de securitate primite prin SMS/eToken sau să instaleze pe telefonul acestora aplicații care le permit accesul la distanță la dispozitivele acestora.

Așadar, conform alertei BCR, este vital pentru banii dumnevoastră să nu instalați nicio aplicație de tip remote access. Prin acest procedeu, infractorii pot pătrunde în interiorul telefonului și vă pot sustrage datele personale.

ADVERTISEMENT

Atacatorii obțin acces atât la datele și aplicațiile de pe dispozitivul tău (telefon, tabletă, calculator) cât și la aplicația de Internet/Mobile banking respectiv, la conturile bancare și la cardurile tale și ulterior banii sunt transferați fie prin aplicația George fie cu cardul către diverse conturi controlate de aceștia.

De asemenea, uneori pot solicita codul de autorizare obținut prin etoken sub pretextul validării unei acțiuni de investiție pe o platformă de tranzacționare, dar în realitate codul este utilizat de atacatori pentru aprobarea unei plăți frauduloase”, anunță cei de la BCR.

ADVERTISEMENT

Cele 3 sfaturi fundamentele de la BCR

În unele cazuri, pentru a fi mai convingători și pentru a determina victima să investească mai mulți bani, atacatorii transferă diverse sume de bani de la alte persoane fraudate în conturile victimei. Spun că această sumă reprezintă o parte din profitul câștigat.

Pentru a nu fi victime sigure, e important să țineți cont de 3 sfaturi fundamentele de la BCR:

  1. NU transmite nimănui userul și parola de logare / codurile de access la aplicația George și NU divulga codurile de securitate generate de aplicație pentru autorizarea plăților sau datele de pe card (Număr, CVV, dată expirare);
  2. NU permite accesul remote persoanelor necunoscute la dispozitivul tău, NU instala aplicații la cererea acestora, prin care pot să preia controlul dispozitivului tău, indiferent de motivul invocat de aceștia;
  3. Nu deschide atașamente și nu accesa link-uri primite prin email de la persoane necunoscute.
ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”