News

Ai contract la fostul ENEL, actualul PPC Energie? Anunț important pentru toți clienții. Ce trebuie să faci

Anunț important de la fostul ENEL, actualul PPC Energie, pentru toți românii care au contract. Ce trebuie să facă cetățenii.
21.04.2024 | 16:04
Ai contract la fostul ENEL actualul PPC Energie Anunt important pentru toti clientii Ce trebuie sa faci
Anunț important pentru românii care au contract la fostul ENEL, actualul PPC Energie. Ce trebuie să facă. Sursa foto: Hepta / Facebook / colaj Facebook
ADVERTISEMENT

Românii care au contract la fostul ENEL, actualul PPC Energie, primesc o informare extrem de importantă de la furnizorul de energie. Ce trebuie să facă cetățenii.

Anunț important pentru românii care au contract la fostul ENEL, actualul PPC Energie. Ce trebuie să facă

PPC, cel mai mare producător şi furnizor de energie electrică din Grecia finaliza încă din octombrie 2023 achiziţia operaţiunilor ENEL din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piaţa externă.

ADVERTISEMENT

Astfel, toate companiile ENEL din România s-au alăturat automat grupului de companii PPC, un lider în domeniul energiei în Europa de Sud-Est. Odată cu această schimbare, apar și noutăți pentru clienți.

Recent, ENEL România a făcut publice informații de ultimă oră pentru clienții săi. Informarea face referire la furturile de curent electric tot mai frecvente. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor de bună credință a fost dezvoltată o platformă specială denumită Stop Fraudă.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetățenilor li se recomandă să acceseze această platformă atunci când observă conexiuni ilegale la rețelele de distribuție ale grupului. Reprezentanții ENEL explică faptul că platforma poate fi folosită și pentru raportarea cazurilor în care se fac modificări la echipamentele de distribuție.

Pot apărea situații în care consumul de energie electrică să fie măsurat incorect. În primă fază, asta ar duce la facturi finale mai mici. Ulterior, după ce ENEL va investiga aceste aspecte, unele persoane s-ar putea confrunta cu facturi uriașe de plată.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, spune compania, este esențial ca clienții să fie vigilenți. ”Este în interesul nostru să evităm să devenim victime ale furtului de curent și să plătim în plus pentru consumul altora”, anunță compania, conform RTV.

Cum pot raportat cetățenii aceste posibile infracțiuni

Aceste situații ilegale pot fi anunțate accesând platforma ENEL. De asemenea, compania mai pune la dispoziție opțiunea de a raporta aceste situații prin telefon sau e-mail.

ADVERTISEMENT

E important de subliniat că puteți face acest lucru în mod anonim. De asemenea, ENEL menționează că în cazul unei sesizări anonime, nu se va putea reveni la dumneavoastră pentru a clarifica anumite aspecte. Există și opțiunea de a face contact fără anonimat, astfel încât să puteți fi contactat de angajații companiei.

ADVERTISEMENT