Life

Ai voie să speli de Izvorul Tămăduirii? Ce spune tradiția

E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Care sunt regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această sărbătoare.
21.04.2023 | 00:19
Ai voie sa speli de Izvorul Tamaduirii Ce spune traditia
E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Care sunt regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această sărbătoare. Sursa foto: doxologia.ro / Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ai voie să speli de Izvorul Tămăduirii care este cinstit de creștinii ortodocși în cursul zilei de vineri, 21 aprilie 2023? Ce spune tradiția despre acest praznic care are loc la scurt timp după Paște, în Săptămâna Luminată.

E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Care sunt regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această sărbătoare

E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun foarte multe femei. Ei bine, regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această mare sărbătoare sunt foarte clare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că este vorba de un praznic trecut în calendarul ortodox cu cruce roșie, gospodinele nu au voie să spele hainele murdare. Femeile pot face acest lucru casnic a doua zi, sâmbătă, pe 22 aprilie 2023.

De asemenea, tradiția ne mai amintește că în această zi nu se coase și nu se muncește. Se spune că cei care vor lucra se vor confrunta cu boli. Pe de altă parte, la acest praznic preoții sfințesc apele și casele pentru a avea parte de noroc.

ADVERTISEMENT

Totodată, în dimineața de Izvorul Tămăduirii se bea Agheasma Mică care ferește oamenii de boală. În plus, credincioșii de pretutindeni fac pachete pe care le dau de pomană pentru sufletele celor trecuți la cele veșnice.

Rugăciunea care se rostește de Izvorul Tămăduirii

Cea mai puternică rugăciune pe care oamenii trebuie să o rostească de Izvorul Tămăduirii este adresată Fecioarei Maria. Aceasta aduce vindecare grabnică, sănătate și iertarea păcatelor. E bine să o citești pe 21 aprilie 2023.

ADVERTISEMENT

Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealaudata, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Mărie, izvor al dumnezeieștii tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruita a cres­tinilor, mijlocitoare statornică către făcătorul, na­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la ține, îți cer dumnezeiască ta înțelegere.

Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

ADVERTISEMENT

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apa­ratoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, că Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostiva asculți cererile noastre. Amin”.

ADVERTISEMENT