Life

Ai voie să speli de Izvorul Tămăduirii? Ce spune tradiția

E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Care sunt regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această sărbătoare.
21.04.2023 | 00:19
Ai voie sa speli de Izvorul Tamaduirii Ce spune traditia
E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Care sunt regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această sărbătoare. Sursa foto: doxologia.ro / Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ai voie să speli de Izvorul Tămăduirii care este cinstit de creștinii ortodocși în cursul zilei de vineri, 21 aprilie 2023? Ce spune tradiția despre acest praznic care are loc la scurt timp după Paște, în Săptămâna Luminată.

E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Care sunt regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această sărbătoare

E bine să bagi la spălat de Izvorul Tămăduirii? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun foarte multe femei. Ei bine, regulile pe care le are Biserica Ortodoxă legat de această mare sărbătoare sunt foarte clare.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că este vorba de un praznic trecut în calendarul ortodox cu cruce roșie, gospodinele nu au voie să spele hainele murdare. Femeile pot face acest lucru casnic a doua zi, sâmbătă, pe 22 aprilie 2023.

De asemenea, tradiția ne mai amintește că în această zi nu se coase și nu se muncește. Se spune că cei care vor lucra se vor confrunta cu boli. Pe de altă parte, la acest praznic preoții sfințesc apele și casele pentru a avea parte de noroc.

ADVERTISEMENT

Totodată, în dimineața de Izvorul Tămăduirii se bea Agheasma Mică care ferește oamenii de boală. În plus, credincioșii de pretutindeni fac pachete pe care le dau de pomană pentru sufletele celor trecuți la cele veșnice.

Rugăciunea care se rostește de Izvorul Tămăduirii

Cea mai puternică rugăciune pe care oamenii trebuie să o rostească de Izvorul Tămăduirii este adresată Fecioarei Maria. Aceasta aduce vindecare grabnică, sănătate și iertarea păcatelor. E bine să o citești pe 21 aprilie 2023.

ADVERTISEMENT

Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealaudata, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Mărie, izvor al dumnezeieștii tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruita a cres­tinilor, mijlocitoare statornică către făcătorul, na­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la ține, îți cer dumnezeiască ta înțelegere.

Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

ADVERTISEMENT

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apa­ratoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, că Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostiva asculți cererile noastre. Amin”.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”