Sport

Aici e locul din România unde toată lumea ține cu Rapid! Rică Răducanu este „vinovat”!

Toată lumea ține cu Rapid în comuna Vlădeni din județul Ialomița, iar principalul „vinovat” este chiar Rică Raducanu, marele portar al giuleștenilor.
17.02.2024 | 11:10
Aici e locul din Romania unde toata lumea tine cu Rapid Rica Raducanu este vinovat
Aici e locul din România unde toată lumea ține cu Rapid! Rică Răducanu este „vinovat”!. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Manu și Rică Răducanu sunt ambii din comuna Vlădeni, județul Ialomița, iar marele portar din Giulești anunță că toată lumea ține cu Rapid în sat. Portarul de legendă al grupării de sub Podul Grant i-a făcut să se îndrăgostească de culoriile „alb-vișinii”, atunci când evolua pentru bucureșteni.

Aici e locul din România unde toată lumea ține cu Rapid! Rică Răducanu este „vinovat”!

Ion Manu a dezvăluit la „Suflet de rapidist” că niciun localnic din satul său și al lui Rică Răducanu nu are dubii în ceea ce privește echipa de fotbal preferată. Toată lumea iubește Rapid în Vlădeni, deoarece au avut chiar doi reprezentați de seamă în Giulești.

ADVERTISEMENT

„Am venit în București pentru a-mi continua studiile, adică de la școala generală la liceu. Nu voiam să fac ca Rică, fac întâi facultatea și după aia liceul. Am venit la liceu, frumos pe Șoseaua Viilor era un liceu de industrie alimentară și cu colegii mei să facem un sport.

Hai să mergem la lupte, la judo și la judo când am fost la clubul Olimpia cum am căzut prima dată la un exercițiu mi-a spus antrenorul să vin cu două poze. Îi scriu lui taică-miu, uite așa, așa. Merg cu colegii la judo, fac puțină forță și după aia trec la fotbal.

ADVERTISEMENT

După mi-a zis o vorbă de duh de-a noastră de acolo. Decât să mă înjure tata, mai bine mă bătea mama de 10 ori. Atunci tata îmi trimite un răspuns: ori fotbal la Rapid, ori niciun sport. Cum să nu îl ascult. Toată comună rapidistă prin prisma lui Rică.

Rică era de acolo și era normal să fie rapidistă, inclusiv eu. Nu m-a adus la București, știi ce mi-a făcut Rică? M-am dus după ce am fost acceptat cu două poze și buletinul. M-a trimis tata la Rică: «Du-te la Baracu și spune-i că ești băiatul lui Liță Manu să te învețe meserie», a spus Ion Manu la „Suflet de rapidist”, emisiune în direct de la ora 13:30, în fiecare zi de marți, pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Cum l-a primit Rică Răducanu la Rapid: „Când să mai ai timp de tine”

„M-am dus la un antrenament cu nea Nelu Motroc, avea numai rumeguș, talaj din ală în poarta dinspre teatru. Eram cu pieptul în față de nu puteam să ies pe poartă la peluză. Când a terminat antrenamentul mă duc la el: «Nea Rică, nu te supăra, sunt băiatul lui Liță Manu. / Care mă Liță Manu, piticu? / Da, te roagă tata să mă înveți și pe mine că m-au primit la Rapid».

Îmi zice: «Auzi bă țărane, crezi că eu am timp de tine. Trebuie să îi salvezi pe proștii ăștia de la națională, pe dobitocii ăștia de la Rapid. Când să mai am timp și de tine, învață-te singur dă-te naibii de aici». Asta a fost prima chestie cu Rică al meu.

ADVERTISEMENT

Prima dată când am dat probă la Rapid m-am întâlnit cu nea Mihăilescu, fost mare jucător și antrenor. M-a băgat în teren la Podul Grand vechi. M-a luat viitorul meu coleg Oancea, o tehnică deosebită avea copilașul ăla. M-a întors, mi-a dat și tunel, mi-a dat și urechi”, a dezvăluit Manu.

Rapid l-a refuzat la prima încercare: „Încearcă pe la Dinamo, Steaua sau Sportul”

„Nea Michi mi-a spus după antrenament: «Copile mai încearcă pe la Dinamo, pe la Steaua, pe la Sportul că la Rapid nu prea e loc de tine». Eu dobitoc că nu i-am spus că eu vreau portar. Cum să îi spun lui tata că m-a refuzat Rapidul, înseamnă că sunt prost rău.

Următoarea săptămână ma duc iar la birouri, sub tribuna 1. Doamnă vreau să dau și eu probe la Rapid, am 14 ani și jumătate. În momentul ăla intră iar nea Michi, se uită la mine:«Băi, băiatule nu ai fost săptămâna trecută și ți-am dat vitează. / Da, tovarășu profesor dar eu vreau în poartă / Păi și de ce nu ai spus fraiere».

Veneam de la munca cămpului, vacanțele de vară le petreceam la munca câmpului. M-a întrebat o doctoriță la vizita medicală, bă dai tu ai făcut și alt sport. Da, aruncarea cu baloții de paie și căratul de țevi de irigat de fier. M-a luat nea Titel în spate acolo pe zgură.

Mai conta la mine că e bitum joc, mai dădea și strâmb omul că era și mai în vârstă, dar nu lăsa să treacă nicio minge. Erau porțiile de handbal, am plecat carne vie la cămin. Dar mi-a zis să aduc două poze și buletinu, când am auzit putea să curgă sângele din mine”, spune Ion Manu.

Comuna de langa Bucuresti CARE IUBESTE Rapidul: “DIN CAUZA LUI RICA RADUCANU”

ADVERTISEMENT