Sport

Aitana Bonmati, Balonul de Aur din fotbalul feminin, nominalizată pentru personalitatea sportivă a anului

Aitana Bonmati, starul Barcelonei, a intrat pe o listă a selectă a celor mai importante personalități sportive ale anului 2023.
05.12.2023 | 20:00
Aitana Bonmati Balonul de Aur din fotbalul feminin nominalizata pentru personalitatea sportiva a anului
Aitana Bonmati a câștigat Liga Campionilor cu Barcelona și Campionatul Mondial cu Spania. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aitana Bonmati, frumoasa fotbalistă catalană, a avut un sezon de poveste și poate încheia cu stil 2023. A fost nominalizată pentru premiul de personalitatea sportivă a anului 2023, alături de nume grele din sportul mondial.

Aitana Bonmati, performanță uriașă după ce a câștigat Balonul de Aur

Aitana Bonmati e pe val după ce a câștigat Balonul de Aur. Jucătoarea Barcelonei a cucerit titlul de cea mai bună jucătoarea a anului, trofeul ‘Golden Player Women’ și cea mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Vedeta Barcelonei a fost nominalizată și pe lista celor șase sportivi care se vor lupta pentru titlul de personalitatea sportivă a anului 2023. Mijlocașul a reușit un sezon excelent și la națională, unde a cucerit titlul mondial.

Aitana Bonmatí Conca este una dintre cele mai cunoscute fotbaliste din lume și are 1,4 milioane de fani pe Instagram. Este evaluată la 600.000 de euro conform site-urilor de specialitate.

ADVERTISEMENT

Aitana Bonmati, într-o companie selectă după ce a câștigat Balonul de Aur

Aitana Bonmati se va lupta pentru această nouă distincție cu nume importante: Erling Haaland, starul lui Manchester City, Simone Biles, cea mai importantă gimnastă din SUA, multiplul campion Novak Djokovic, pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen și rugbistul sud-african Siya Kolisi.

Toți cei șase sportivi pot fi votați în cadrul anchetei BBC Sport, pe site-ul oficial sau în aplicație până pe data de 12 decembrie. Această distincție a fost acordată începând cu 1953.

ADVERTISEMENT

Marele anunț va fi făcut în cadrul unei ceremonii oficiale, o săptămână mai târziu, pe data de 19 decembrie. Aitana Bonmati îi poate călca pe urme lui Lionel Messi, care a primit anul trecut acest premiu.

Cine este noul star al fotbalului mondial feminin

Aitana Bonmati a câștigat tot ce se poate în acest an, inclusiv Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Spaniei cu Barcelona, fiind una dintre cele mai iubite jucătoare de fotbal din Spania. A mai cucerit Champions League și în 2021.

ADVERTISEMENT

A reușit 21 de goluri și 23 de pase decisive în 45 de meciuri în sezonul trecut. Astfel, ea îi succede coechipierei sale de la Barcelona, Alexia Putellas, după ce în 2022 termina doar pe locul cinci în cursa pentru Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT