Sport

Top 10 cele mai bune jucătoare de fotbal din 2022. FC Barcelona are cinci reprezentante!

Fotbalul feminin devine din ce în ce mai atractiv, iar nivelul este unul foarte ridicat. The Guardian a realizat un top al celor mai bune jucătoare din lume în 2022.
24.12.2022 | 15:51
Top 10 cele mai bune jucatoare de fotbal din 2022 FC Barcelona are cinci reprezentante
Alexia Putellas a câștigat Balonul de Aur în 2022 în fotbalul feminin. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chelsea, PSG, Wolfsburg, Roma, Arsenal, Lyon, FC Barcelona și Bayern Munchen sunt cele opt echipe calificate în sferturile de finală din Women Champions League. Tragerea la sorți va avea loc pe 23 ianuarie 2023.

Top 10 cele mai bune jucătoare de fotbal din 2022. Alexia Putellas, locul 1 conform The Guardian. Jucătoarea Barcelonei a câștigat și “Balonul de Aur”

Lyon este deținătoarea trofeului, dar toată lumea o vede pe FC Barcelona, campioana din 2021, favorită și pentru ediția din acest an. Dovadă și topul realizat de The Guardian. Între primele 10 cele mai valoroase jucătoare din lume, patru sunt de la formația catalană.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare de fotbal din lume, deținătoarea Balonului de Aur, este Alexia Putellas. Este pentru al doilea an la rând câștigătoarea topului realizat de The Guardian, în ciuda faptului că nu a mai jucat din vară, din cauza unei accidentări.

Putellas a fost cea mai bună marcatoare din ediția precedentă a Women Champions League, unde FC Barcelona a ajuns până în finală. În competiția internă, câștigată de echipa sa, a avut 18 goluri și 15 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Beth Mead, Sam Kerr și Aitana Bonmati, locurile 2, 3 și 4 în topul celor mai bune jucătoare din lume. Ce au realizat în acest sezon

Beth Mead, jucătoarea de 27 de ani a celor de la Arsenal, a avut cea mai spectaculoasă ascensiune. În topul pe 2021 ocupa locul 73, acum este pe 2. În vara acestui an a fost cea mai bună marcatoare a Angliei în drumul spre un mult așteptat titlu continental. Va rata prima parte din 2023, din cauza unei accidentări.

Samm Kerr, 29 de ani, jucătoarea celor de la Chelsea, este locul 3 în top. Fotbalista din Australia a câștigat Gheata de Aur la Cupa Asiei, iar în acest sezon a câștigat campionatul Angliei din postura de golgheter al lui Chelsea. Chelsea a câștigat grupa A din Women Champions League.

ADVERTISEMENT

Aitana Bonmati, a patra jucătoare a lumii conform The Guardian, este a doua reprezentantă a Barcelonei în top 10. Bonmati, 24 de ani, a fost cea mai bună jucătoare a Speniei la Euro 2022. De asemenea, a avut prestații excelente în Women Champions League și, în absența Alexiei Putellas a ajutat echipa catalană să câștige grupa.

Lena Oberdorf, Vivianne Miedema și Alexandra Popp, locurile 5, 6 și 7 în topul celor mai bune jucătoare din lume

Lena Oberdorf a împlinit recent 21 de ani și este viitor Balon de Aur în fotbalul feminin. Toată lumea este sigură de acest aspect. Momentan ocupă locul 5 în top. A fost și cea mai bună tânără jucătoare de la Euro 2022. Lena este o jucătoare completă, cu excelente abilități defensive, dar și cu o bună viziune la crearea unor acțiuni.

ADVERTISEMENT

Vivianne Miedema, 26 de ani, este deja de mai mulți ani una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii. Doar locul 6 în topul din acest an realizat de The Guardian. A avut COVID-19 pe parcursul Euro 2022, iar recent suferă de o accidentare care o va ține luni bune departe de gazon.

Alexandra Popp, 31 de ani, a avut prestații excelente pentru Germania la Euro 2022. Și-a dus echipa în finală cu o dublă în fața Franței, în semifinale. A ratat ultimul act din cauza unei accidentări. Joacă la Wolfsburg, echipă care a câștigat grupa B din Women Champions League.

Caroline Graham Hansen, Keira Walsh și Lucy Bronze, locurile 8, 9 și 10 în topul The Guardian. Toate trei joacă pentru FC Barcelona

Graham Hansen, 27 de ani, este una dintre cele mai tehnice jucătoare din lume. A terminat pe locul 2 în clasamentul pentru Balonul de Aur, după Alexia Putellas, colega ei de la FC Barcelona. Dar Euro 2022 a fost un turneu dezamăgitor pentru ea, cu Norvegia eliminată neașteptat de repede.

Keira Walsh este o jucătoare foarte creativă, dovadă și pasa de geniu la golul din care Anglia a deschis scorul în finala Euro 2022. După super prestațiile de la turneul final a fost protagonista unui transfer spectaculos la FC Barcelona.

Lucy Bronze, de asemenea jucătoare la FC Barcelona, încheie top 10 The Guardian. Apărătoarea de 31 de ani a campioanei Spaniei este de mulți ani o figură esențială în acest top. A avut prestații excelente sezonul trecut la City, iar la Euro 2022 a fost jucătoare esențială în drumul Angliei spre trofeu.

 

 

ADVERTISEMENT