Fotbal intern

Ajax, reportaj de excepție cu Gică Hagi! ”Răzvan Marin e ca Xavi”. VIDEO

27.04.2019 | 12:11
Ajax reportaj de exceptie cu Gica Hagi Razvan Marin e ca Xavi VIDEO

Antrenorul echipei FC Viitorul, Gică Hagi, a mers la Amsterdam pentru meciul Ajax – Juventus, din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, iar oficialii clubului olandez nu au ratat ocazia de a face un reportaj de excepție cu fostul mare internațional român. ”Regele” l-a avut ca ghid pe fostul jucător al ”lăncierilor”, George Ogăraru, care în prezent este director de scouting şi relaţii internaţionale la Viitorul.

Ajax, reportaj de excepție cu Gică Hagi: ”Răzvan Marin este un mijlocaş creativ cu o mare calitate”

”În România, când a debutat Răzvan Marin la noi, în urmă cu 4-5 ani, se spunea că seamănă cu Xavi, din perioada Barcelona. Xavi e Xavi, dar Răzvan este un mijlocaş creativ cu o mare calitate. Este o onoare pentru noi pentru că un jucător precum Răzvan a ajuns la un club uriaş precum Ajax. A jucat alături de noi la Viitorul, a făcut pasul la Standard şi acum a ajuns la un club ca Ajax”, a declarat Gică Hagi în reportajul realizat de Ajax TV.

”Răzvan este un veritabil ‘număr 8’, un mijlocaş foarte talentat, cu un bun control al balonului. Este foarte creativ, cu o tehnică foarte bună care îi permite des să înscrie goluri. Conceptul lui Ajax este să promoveze foarte mulţi tineri, cu mare calitate. Este acelaşi concept pe care îl avem şi noi la Viitorul. 70% dintre jucători provin din propria noastră academie”, a mai afirmat fostul mare internațional român.

Gică Hagi oferind un interviu pentru Ajax TV
Gică Hagi oferind un interviu pentru Ajax TV

Hagi va încasa 2,5 milioane de euro din transferul lui Răzvan Marin la Ajax

Gheorghe Hagi a fost prezent la meciul Ajax – Juventus Torino, din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, și a fost primit ca un adevărat star la Amsterdam. Presa a scris la acel moment că ”Regele” va negocia și un transfer al fiului său, Ianis Hagi, la formația pregătită de Henk ten Cate, dar acesta a negat această variantă, deși a admis că există multe oferte pentru decarul Viitorului.

La începutul lunii aprilie, Ajax Amsterdam a anunțat transferul lui Răzvan Marin de la Standard Liege pentru 12,5 milioane de euro. Internaționalul român a semnat un contrac pe cinci sezoane cu gruparea olandeză, iar 20% din suma de transfer va ajunge în conturile clubului FC Viitorul, ca parte din acordul care l-a dus pe mijlocaș de la formația lui Gică Hagi la echipa belgiană.