News

Ajutoare de 1.000 de lei pentru o parte din pensionari. Cine beneficiază de acest ajutor

O parte dintre pensionarii din România vor primi un ajutor de 1.000 de lei de la stat, pe lângă mărirea pensiei cu 12.5%.
21.11.2022 | 23:11
Ajutoare de 1000 de lei pentru o parte din pensionari Cine beneficiaza de acest ajutor
Pensionar în România ce poate primi ajutor de 1.000 de lei. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Coaliția de guvernare PNL – PSD – UDMR a negociat săptămâni bune, însă politicienii au pregătit un adevărat pachet de ajutorare a populației, care variază în funcție de pensionar.

Ce pensionari primesc 1.000 de lei ajutor de la stat

Printre altele, PSD a anunțat că aceste ajutoare nu vin în scop electoral, ci doar pentru a ajuta populația să treacă peste perioada grea.

ADVERTISEMENT

“Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor.

De aceea, PSD salută echitatea și maturitatea deciziilor luate în Coaliție în ceea ce privește creșterea veniturilor celor mai vulnerabili români, fie că este vorba de persoanele active – salariații cu salariul minim – prin creșterea salariului minim la 3.000 lei ( din care 200 de lei scutiți de taxe), fie despre cei care un muncit o viață și cu toate acestea au acum pensii mici sau medii.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la 1 ianuarie toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5%”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

Cu toate acestea, trebuie știut că pe lângă majorarea pensiilor cu 12.5%, vor exista asa numitele ajutoare one-off, care vor fi acordate o singură dată în funcție de pensie. Mai exact, cei care au pensia sub 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, cei cu pensia între 1.500 și 2.500 de lei vor primi 800 de lei, iar cei cu pensia între 2.500 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei ajutor.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei cu pensii până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale de 250 de lei la fiecare două luni, în timp ce pensionarii cu vârsta peste 60 de ani și pensia de până la 2.000 de lei vor primi 1.400 de lei. Mai mult, persoanele cu handicap vor primi a 13-a pensie sau salariu.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a făcut, la rândul său, anunțul măririlor pensiilor și susține că această măsură era necesară din cauza inflației și a perioadei prin care trece țara noastră și restul lumii.

ADVERTISEMENT

”Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”, a transmis Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT