News

Sute de mii de elevi vor primi 500 de lei de la stat: „În luna aprilie să înceapă distribuirea lor”

Vești bune pentru elevi! Sunt sute de mii de copii care se încadrează să primească 500 de lei de la stat, iar banii vor începe să fie dați chiar de luna viitoare.
08.03.2022 | 08:18
Sute de mii de elevi vor primi 500 de lei de la stat In luna aprilie sa inceapa distribuirea lor
Sute de mii de elevi vor primi 500 de lei de la stat. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Veștile bune se vor concretiza chiar de luna viitoare, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), iar sute de mii de elevi vor primi 500 de lei.

Cine se încadrează să primească banii de la stat

Cei care vor putea beneficia de acești bani sunt copiii din medii defavorizate, din învățământul de stat preșcolar, dar și din ciclurile primar și gimnazial.

ADVERTISEMENT

Este vorba, mai exact, despre circa 235.000 de copii care vor beneficia de acest sprijin financiar de la stat și în cursul acestui an școlar, dar și pentru cel viitor.

Mai precis, pot primi tichetele de la stat copiii care provin din familii defavorizate, cu un venit mediu pe membru de familie de 50% din salariul minim brut pe țară.

ADVERTISEMENT

„Începând cu luna aprilie, cu fonduri UE, circa 235.000 copii dezavantajați vor primi tichetul (cardul) electronic educațional de 500 lei / an școlar. Tichetul va fi încărcat atât pentru anul școlar în curs cât și în anul școlar 2022-2023”, a transmis Roxana Mînzatu, secretar de stat in cadrul MIPE.

Elevii vor încasa banii pe un card special, după cum arată imaginea de mai jos:

Card tichete
Card tichete. Sursa foto: Facebook

Pentru ce va putea fi folosit acest card. Ce lucruri sunt acceptate

Totuși, un lucru foarte important de preizat este că acest tichet în valoare de 500 de lei nu poate fi folosit pentru orice.

ADVERTISEMENT

Astfel, copiii trebuie să îl folosească doar pentru a-și achiziționa rechizite, cărți, ghiozdane sau orice alte lucruri necesare la școală, inclusiv îmbrăcăminte.

Vor fi magazine afiliate din care copiii vor putea face cumpărăturile, alături de părinți, dar nu s-a precizat nimic despre cum va fi implementat acest sistem de verificare, pentru ca banii să fie folosiți chiar în aceste scopuri.

ADVERTISEMENT

„Cardul va putea fi utilizat la magazinele afiliate și doar pentru produse educaționale prevăzute în OUG 133/2020: materiale şcolare – rechizite necesare frecventării şcolii – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei”, a mai spus Roxana Mînzatu.

ADVERTISEMENT
Tags: