Sport

Al treilea antrenor român în liga milionarilor din Arabia Saudită. Îl va pregăti pe Tătărușanu

Abha, echipa pentru care evoluează Ciprian Tătărușanu a adus un antrenor român după ce l-a demis pe Czeslaw Michniewicz.
01.10.2023 | 21:27
Al treilea antrenor roman in liga milionarilor din Arabia Saudita Il va pregati pe Tatarusanu
Abha, echipa pentru care evoluează Ciprian Tătărușanu a adus un antrenor român după ce l-a demis pe Czeslaw Michniewicz. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Formația din Arabia Saudită a făcut oficială demiterea antrenorului Czeslaw Michniewicz. În același moment, Abha a anunțat și numele noului antrenor. Astfel, Ciprian Tătărușanu are șansa de a lucra cu un nou antrenor de origine română.

Antrenor român la echipa lui Ciprian Tătărușanu din Arabia Saudită

După demiterea lui Czeslaw Michniewicz, Abha l-au numit în funcția de antrenor pe George Timiș. Polonezul înlocuit de tehnicianul român fusese adus în vara acestui an, însă rezultatele slabe au dus la despărțirea acestuia de clubul din Arabia Saudită. Antrenorul român care a venit în locul polonezului are multă experiență ca antrenor și jucător în zona Golfului.

ADVERTISEMENT

“Conducerea clubului Abha a decis să-l desemneze pe antrenorul George Timiș să conducă prima echipă începând de duminică. De asemenea, clubul le mulțumește antrenorului Czeslaw și asistenților săi pentru eforturile depuse”, potrivit comunicatului oficial al celor de la Abha.

Ciprian Tătărușanu, impact puternic chiar de la debutul pentru Abha

Ciprian Tătărușanu a ajuns în luna august la Abha, liber de contract, după 3 sezoane petrecute la AC Milan. La 37 de ani, portarul român a debutat imediat de la sosirea în Arabia Saudită, într-o victorie contra celor de la Al-Raed, scor 1-0. Tătă a avut câteva intervenții excelente cu care a reușit să păstreze poarta echipei sale intacte. În urma debutului, Ciprian a fost desemnat omul partidei.

ADVERTISEMENT

În cele 7 meciuri de campionat, formația românului a mai obținut doar o victorie, iar restul de 5 dueluri au fost înfrângeri. Abha mai are o singură victorie, în cupă, iar în campionat se află pe poziția 16, loc retrogradabil. Echipa lui Ciprian Tătărușanu are 6 puncte în 8 dueluri, iar în următorul meci se vor duela cu formația lui Cristiano Ronaldo, Al-Nassr.

Pe lângă Ciprian Tătărușanu, în Arabia Sudită mai evoluează alți fotbaliști români. Alin Toșca, la Al-Riyadh, Andrei Cordea, la Al Tai, Andrei Burcă și Florin Tănase la Al-Okhdood și Nicolae Stanciu, la Damac. Pe lângă George Timiș, în campionatul plin de vedete mai antrenează și alți 2 tehnicieni români. Este vorba despre Cosmin Contra, la Damac și Laurențiu Reghecampf, la Al Tai.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, despre nivelul din Arabia Saudită

Pentru FANATIK SUPERLIGA, Nicolae Stanciu a vorbit despre nivelul fotbalului din Arabia Saudită. Căpitanul echipei naționale este de părere că va fi din ce în ce mai greu pentru fotbaliștii români să vină și să se impună în campionatul saudit. Motivul fiind dat de faptul că arabii aduc jucători din ce în ce mai buni. Dar și cu nume cât mai importante pe sume uriașe, pentru publicitate. Totodată, pentru jucătorii noștri nu se vor mai achita sume atât de mari la fel cum era înainte.

“Mă gândeam că e greu… vedeți ce sume pot să plătească ori ce fotbaliști aduc și din ce campionate. Nu mai vin jucători despre care se spune că sunt la final de carieră, vin jucător de 21 de ani, la 26-27 de ani. De asta consider că e greu să mai ajungă români, echipele au posibilitatea să aducă jucători mari.

ADVERTISEMENT

Dacă te gândești că acum patru ani am fost la Al-Ahli și nu au vrut să mai rămân, plătiseră 8-9 milioane de euro, acum nu cred că cei de acolo ar mai plăti banii ăștia pentru un român”, a spus Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT