News

Un al treilea caz de Omicron, în România. Este vorba despre un bărbat din Brașov

Ministerul Sănătății a anunțat joi, 09 decembrie, al treilea caz de Omicron, în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Brașov
09.12.2021 | 13:47
Un al treilea caz de Omicron in Romania Este vorba despre un barbat din Brasov
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat un al treilea caz de Omicron, în România. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Brașov. Acesta se află în izolare la domiciliu, iar starea lui de sănătate este bună.

Al treilea caz de Omicron, în România

Ministerul Sănătății a anunțat joi, 09 decembrie, printr-un comunicat, că a fost confirmat al treilea caz de infectare cu noua variantă Omicron a virusului COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare”, au declarat reprezentanții MS.

ADVERTISEMENT

Ce simptome au persoanele infectate cu Omicron

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate sâmbătă seară, când Ministerul Sănătății a anunțat că persoanele testate pozitiv pentru Omicron sunt o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Atât în cazul primelor două persoane testate pozitiv cu Omicron, cât și în al treilea caz de infectare simptomele sunt unele ușoare sau chiar inexistente.

ADVERTISEMENT

Acest lucru l-a confirmat și femeia în vârstă de 48 de ani, din Brașov, cea cu care a avut contact bărbatul despre care autoritățile spun că este al treilea caz de infectare cu Omicron. Aceasta a mărturisit că ea nu are deloc simptome de Covid.

Ministerul Sănătății a precizat că noua tulpină nu ar produce forme severe, însă vaccinarea este importantă în continuare.

ADVERTISEMENT

Încă nu se știe dacă sportivul din Baia Mare a fost infectat cu Omicron

Reprezentanții MS au declarat că încă se așteaptă secvențierea probelor de la cei patru rugbiști de la CSM Știința Baia Mare, diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Într-un comunicat, aceștia au precizat că este posibil ca și primul sportiv diagnosticat cu coronavirus să aibă noua variantă Omicron, însă că deocamdată nu au informații sigure.

“În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud.

Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a precizat MS.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate trei cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

ADVERTISEMENT