News

Al treilea val de coronavirus în Hong Kong. Restricții severe au fost reintroduse de autorități

27.07.2020 | 17:14
Al treilea val de coronavirus in Hong Kong Restrictii severe au fost reintroduse de autoritati
ADVERTISEMENT

Un nou val de infectări cu coronavirus a determinat autoritățile din Hong Kong să impună din nou populației restricții severe, precum obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv în aer liber și limitarea reuniunilor la numai două persoane.

Până acum, erau obligatorie purtarea măștii doar în spațiile închise, iar numărul persoanelor care se puteau aduna într-un singur loc era de maxim patru. Limita de persoane fusese deja redusă pe 15 iulie, de la 50 la patru, scrie South China Morning Post, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Autorităţile din Hong Kong vor restricţiona la maximum două persoane reuniunile şi vor extinde obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber în urma creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus în oraş, a informat luni presa locală citată de EFE.

De  asemenea, guvernul din Hong Kong a închis restaurantele permițând doar servirea ”la pachet” a clienților. Sălile de sport și piscinele au fost și ele închise.

ADVERTISEMENT

44% dintre infectările din Hong Kong, în ultimele două săptămâni

Deciziile  vin ca urmare a unui al treilea val de infecții cu SARS-CoV-2, fiind cinci zile consecutive în care a fost depășit numărul de 100 de infectări noi în  24 de ore. Oficialii se așteaptă să se ajungă la 140 de cazuri.

Noile măsuri vor intra în vigoare de miercuri, iar cei care nu se vor conforma riscă să  primească amenzi echivalente cu 645 de dolari sau 551 de euro.

ADVERTISEMENT

Îngrijorările sunt  alimentate și de faptul că numărul total al deceselor provocate de epidemia de COVID-19 a ajuns la 20, dintre care două au fost anunțate în  ultimele ore.

Potrivit datelor oferite de către Centrul pentru Protecția Sănătății, numărul total al infectărilor cu coronavirus se ridică 2.634  de persoane, dintre  care 44% au fost confirmate în ultimele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

 

Tags: