Sport

Olimpiu Moruțan, imagine cu tortul pe patul de spital! Românul a fost operat în ziua în care a împlinit 25 de ani: „Sunt cu adevărat recunoscător”

Olimpiu Moruțan a fost supus intervenței chirurgicale la tendonul ahilean rupt în meciul Ankaragucu - Beșiktaș, joi, 25 aprilie, chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani.
25.04.2024 | 22:51
Olimpiu Morutan imagine cu tortul pe patul de spital Romanul a fost operat in ziua in care a implinit 25 de ani Sunt cu adevarat recunoscator
Olimpiu Moruțan a fost supus intervenței chirurgicale la tendonul ahilean rupt în meciul Ankaragucu - Beșiktaș, joi, 25 aprilie, chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani
ADVERTISEMENT
25-04-2024
19:58

Olimpiu Moruțan, imagine cu tortul de ziua lui pe patul de spital

Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav în Ankaragucu – Beșiktaș 0-0, prima manșă a „dublei” din semifinalele Cupei Turciei. Internaționalul român și-a rupt tendonul lui Ahile și va sta pe bară minim 6 luni. 

Fotbalistul lui Ankaragucu a fost operat în cursul zilei de joi, 25 aprilie, în ziua în care Moruțan a împlinit vârsta de 25 de ani. Fostul fotbalist de la FCSB s-a fotografiat cu tortul de ziua lui chiar pe patul de spital și a scris un amplu mesaj pe rețelele de socializare. 

„Ultimele zile au fost probabil unele dintre cele mai grele pe care le-am trăit vreodată, dar sunt cu adevărat recunoscător pentru toți cei din jurul meu.

Anul acesta îmi sărbătoresc ziua de naștere într-un mod neașteptat și cadoul primit a fost o operație perfect realizată, datorită celei mai bune echipe medicale. Sănătatea mea fizică este acum bună, dar știu că am în față o recuperare lungă și grea, pentru care sunt pregătit.

Cei de la Ankaragucu sunt extraordinari! Vă mulțumesc pentru tot sprijinul și căldura pe care mi-ați oferit-o în această perioadă dificilă!

De asemenea, multe mulțumiri fanilor și prietenilor, pentru urările de bine!”, a fost mesajul lui Olimpiu Moruțan pe Instagram. 

Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan s-a fotografiat pe patul de spital cu tortul de ziua lui de naștere. Foto: Instagram.

Olimpiu Moruțan a împlinit 25 de ani azi, joi, 25 aprilie. Fotbalistul tricolor de la Ankaragucu are parte de cea mai tristă aniversare. ”Oli” a fost operat cu succes la tendonul ahilean de la piciorul drept chiar de ziua lui.

Olimpiu Moruțan a fost operat la tendonul ahilean

Potrivit site-ului Spor Anki, Olimpiu Moruțan a fost supus intervenției chirugicale la spitalul Lokman Hekim, sponsorul medical al echipei Ankaragucu.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile în minutul 81 al partidei Ankaragucu – Beșiktaș (0-0) disputată marți, 23 aprilie, în prima manșă a semifinalei Cupei Turciei.

Internaționalul român cu 15 selecții la echipa națională a României va sta cel puțin șase luni și ratează prezența la EURO 2024 din Germania (14 iunie – 14 iulie).

ADVERTISEMENT

Mesajul clubului Ankaragucu pentru Olimpiu Moruțan: ”Inimile noastre bat pentru tine”

Clubul Ankaragucu l-a sărbătorit pe Olimpiu Moruțan printr-un videoclip postat pe conturile de socializare, cu mesajul ”La mulți ani, Magician! Inimile noastre bat pentru tine. Sperăm că vei reveni mai puternic”.

Olimpiu Moruțan, jucător de bază în preliminariile EURO 2024, s-a accidentat după ce a sărit să respingă cu capul o minge aruncată de la margine de un adversar. N-a fost jenat de nimeni.

ADVERTISEMENT

Recuperarea este complicată după ruptura tendonului ahilean

Ruptura de tendon ahilean este o accidentare care se produce pe fondul supraîncării, iar recuperarea este foarte complicată.

“Puțini au mai revenit în fotbal la un nivel bun după o astfel de accidentare. A reușit să își revină Mihai Roman, care a avut tendonul ahilean rupt când juca la Toulouse. E foarte gravă accidentarea și e foarte complicată.

ADVERTISEMENT

Tendonul suportă o sarcină foarte mare la sprint, la frânare. După ce a fost rupt o dată există riscul să fie rupt din nou. Sau mai poți juca fotbal profesionist, dar la păcăleală, la alibi”, a declarat Pompiliu Popescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT