News

Alegeri parlamentare 2020. Șeful AEP a solicitat urna mobilă. Este izolat la domiciliu

06.12.2020 | 07:47
Alegeri parlamentare 2020 Seful AEP a solicitat urna mobila Este izolat la domiciliu
ADVERTISEMENT

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), votează astăzi în condiții speciale, aflându-se în izolare la domiciliu.

Pentru că este infectat cu noul coronavirus, șeful AEP a făcut cerere pentru a vota cu urna mobilă, potrivit unei informări a autorității pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

Urna mobilă va ajunge la persoanele solicitante din cauza COVID-19 după ce vor trece pe la celelalte categorii de solicitanți, di cauza măsurilor de prevenție impuse de pandemie.

Șeful AEP este izolat la domiciliu cu COVID-19

Autoritatea Electorală Permanentă a informat că președintele instituției, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a solicitat Biroului electoral al secției de votare nr. 334 din București, exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

ADVERTISEMENT

Izolat la domiciliu din cauza infecției cu SARS-CoV-2, Mitulețu a anexat cererii documentele care atestă imposibilitatea de a se deplasa la secția de votare, precum și de copia actului care dovedește reședința în București.

Potrivit Ordinului comun al MAI și MS nr. 2.009/166/2020 privind stabilirea unor măsuri și acțiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a procesului electoral din țară la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, echipele care transportă urnele speciale, vor merge mai întâi la adresele solicitanţilor din alte cauze decât COVID-19, la unităţile sanitare non-COVID, la unităţile medico-sociale, azile de bătrâni, penitenciare şi centre de reţinere şi arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

Cei care însoţesc urna specială nu vor intra în locuinţa în care se află alegătorul şi vor realiza toate formalităţile la intrare, asigurând o distanţă de minimum 1 metru faţă de alegător.

Reprezentanții AEP îi îndeamnă pe alegători să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot și să respecte măsurile de distanțare socială și de protecție sanitară.

ADVERTISEMENT