News

Aleksandr Lukaşenko, președintele statului Belarus, infectat cu COVID-19! Anunț oficial

28.07.2020 | 19:07
Aleksandr Lukasenko presedintele statului Belarus infectat cu COVID19 Anunt oficial
ADVERTISEMENT

Aleksandr Lukaşenko, președintele statului Belarus a fost infectat cu COVID-19! Chiar el a fost cel care a recunoscut boala.

Șeful statului a explicat că nu a avut niciun fel de simptome şi deja s-a vindecat. „Astăzi vă întâlniţi cu un om care a reuşit să supravieţuiască coronavirusului pe picioare.

ADVERTISEMENT

Doctorii au ajuns ieri la această concluzie. Asimptomatic”, a declarat Lukaşenko în cadrul unei întâlniri cu responsabili militari.

Aleksandr Lukaşenko a avut coronavirus

Interesant este că liderul belarus de 65 de ani a rezistat apelurilor de a impune măsuri de izolare sau de a închide frontierele pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19 în statul est-european.

ADVERTISEMENT

Aceasta a respins de la început temerile referitoare la pandemie drept o „psihoză” şi a recomandat remedii precum consumul de vodcă sau sauna pentru combaterea coronavirusului.

De remarcat că în Belarus, o ţară de 9,5 milioane de locuitori, au fost înregistrate 67.366 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 543 au fost mortale, potrivit Ministerului Sănătăţii. Nemulţumirea faţă de modul în care preşedintele ţării a gestionat pandemia de COVID-19 a declanşat proteste împotriva lui Lukaşenko înaintea alegerilor de pe 9 august.

Mai mult de atât, la finalul lunii aprilie, Aleksandr Lukaşenko oferea asigurări că nicio persoană nu a murit din cauza noului coronavirus în ţară, în pofida înregistrării oficiale a 29 de morţi şi unor îndemnuri ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) la adoptarea unor măsuri ferme în vederea unei opriri a epidemiei, relatează AFP.

ADVERTISEMENT

”Oamenilor le este frică, iar eu vreau să le spun următorul lucru: în ţara noastră, nici măcar o persoană nu a murit de coronavirus. Nici măcar una!”, a tunat Lukașenko atunci

 

 

ADVERTISEMENT