Sport

Alergatul jucătorilor Rapidului pe șine, mit sau realitate? „A văzut mulțimea cu bețele de la steaguri”

Ion Manu și Lucian Ionescu au dezvăluit cum au fost alergați jucătorii Rapidului pe șinele de tren din spatele stadionului Giulești. Detalii neștiute.
24.02.2024 | 16:35
Alergatul jucatorilor Rapidului pe sine mit sau realitate A vazut multimea cu betele de la steaguri
Celebrul meci la care jucătorii Rapidului au fost alergați pe șine a fost în 1977. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Manu a fost prezent la unele dintre cele mai frumoase momente de istoria Rapidului, club pentru care a jucat nu mai puțin de 12 ani. Dezvăluiri ale legendei „alb-vișinii” la „Suflet de rapidist”.

Ion Manu, adevărul despre meciul la care jucătorii Rapidului au fost alergați de suporteri pe șinele de tren: „A fost realitate”

Lucian Ionescu a vrut să lămurească odată pentru totdeauna o întâmplare care s-a transformat cu anii în Giulești într-o poveste, un mit: „Eu am mai auzit-o și de la alții. Acea celebră fugă pe șine era doar o figură de stil sau realitate? Pentru că eu am aflat că ar cam fi realitate. 

ADVERTISEMENT

Ion Manu a recunoscut însă a explicat că el nu a fost unul dintre cei alergați pe șinele de tren: „Da, a fost realitate, doar că eu eram și un pic masochist pe vremea aia și n-am luat-o spre șine. Am luat-o pe poarta principală, dar îți dai seama cu ce strângere de inimă. 

Am luat-o așa mai tiptil. Că dacă era să stau să alerg… Trebuia să mă duc la tramvai ca să ajung acasă. N-aveam ce face”, a mai spus fostul mare portar la „Suflet de rapidist”, emisiunea care e LIVE pe FANATIK.RO în fiecare marți de la 13:30.

ADVERTISEMENT

Ion Manu relatează episodul în care jucătorii Rapidului au fost alergați pe șine: „Era o gaură prin gardul din spate”

Ion Manu își aduce și acum foarte bine aminte ce s-a întâmplat: „Într-adevăr, când i-a zis săracul Nae Manea lui nea’ Bazil Marian: ‘Vezi că vin!’. I-a sărit și fesul din cap și a luat-o să sară. ‘Bă, vedeți să nu vă calce trenul băi, băieți’. Era o gaură prin gardul de acolo din spate. 

Dar o dată am ieșit și cu autobuzul Miliției. Le-am luat caschetele milițienilor și le-am pus noi, jucătorii, ne-a traversat Podul Grant și ne-a lăsat în partea celalaltă la Arcul de Triumf: ‘De aici descurcați-vă!’. Și fiecare a luat-o în ce direcție a putut să nu ne întâlnim cu…

ADVERTISEMENT

Lucian Ionescu a oferit și mai multe detalii și puțin context pentru cei mai tineri: „Meciul cu alergatul pe șine a fost în Divizia B cu Metalul Plopeni. Ne-a bătut cu 2-0 și ne-a dat culmea Fane Popa două goluri. Îmi povestea Nae Manea că au ieșit pe gaura din gard împreună cu nea’ Bazil.

Și s-a auzit o voce din spate: ‘Uite-i, încearcă să scape!’. Cică au luat-o la fugă și i-a zis Nae lui nea’ Bazil: ‘Fugi!’. ‘Cum să fug eu?! Ce să-mi facă mie, om bătrân’. Și când a văzut mulțimea cu bețele de la steaguri i-a depășit pe jucători.

ADVERTISEMENT

Ion Manu a concluzionat: „Păi avea o viteză de n-ai văzut. Nea’ Bazil se antrena. Ce bine lovea mingea la vârsta lui. Vai de mine, vai de mine. Dar nu e mit, e adevăr”. 

Ion Manu, adevărul despre momentul în care jucătorii Rapidului au fost alergați pe șine”

ADVERTISEMENT