News

Alertă alimentară. Chipsuri bio retrase de la vânzare în două mari lanțuri de magazine. Ce s-a descoperit în ele

O nouă alertă alimentară a fost lansată de ANSVSA. Două sortimente de chipsuri bio au fost retrase de la vânzare în două mari lanțuri de magazine din țara noastră.
21.07.2022 | 19:43
Alerta alimentara Chipsuri bio retrase de la vanzare in doua mari lanturi de magazine Ce sa descoperit in ele
Chipsuri bio, retrase de la vânzare în două mari lanțuri de magazine. Sursa foto: 123rf.com
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o nouă alertă pentru clienții a două mari lanțuri de magazine din țară.

Chipsuri bio, retrase de la vânzare în două mari lanțuri de magazine. Ce s-a descoperit în ele

În ultimele două zile, magazinele Mega Image și Carrefour au anunțat retragerea de la vânzare a unor sortimente de chipsuri.

ADVERTISEMENT

În aceste produse din categoria ”Bio” s-a depistat prezența unor alcaloizi tropanici, substanțe toxice extrem de periculoase pentru organism.

Mare atenție! În cazul în care ați cumpărat aceste produse nu trebuie să le consumați. Trebuie să le predați de urgență la magazinele de proveniență și veți primi banii înapoi, anunță ANSVSA.

ADVERTISEMENT

”Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului SNACK FOOD POCO LOCO NV, CARREFOUR ROMANIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor menționate mai jos.

Sursa foto: ansvsa.ro

Motivul rechemării: prezența urmelor de alcaloizi tropani în făina de porumb.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

ADVERTISEMENT

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!”, a anunțat Carrefour România, miercuri, 20 iulie.

La o zi distanță, un comunicat similar a venit și din partea celor de la Mega Image.

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul”, arată compania.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din România care au cumpărat aceste chipsuri bio trebuie să le returneze până la data de 11 august 2022.

Ce sunt alcaloizii tropanici

Conform specialiștilor, alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante. Aceștia se dezvoltă pe suprafețele cultivate cu cereale și au rolul de a îndepărta dăunătorii.

Alcaloizii tropanici pot duce la tulburări temporare precum greața, dureri de cap sau somnolență. Tocmai din această cauză sunt toxici pentru organismul uman.

ADVERTISEMENT