Life

Alertă alimentară. Toți românii care au cumpărat acest produs nu trebuie să-l mănânce. E periculos pentru sănătate

Alarmă în privința hranei. Toți oamenii sunt avertizați asupra unui produs pe care nu trebuie să-l consume sub nicio formă.
07.02.2023 | 19:59
Alerta alimentara Toti romanii care au cumparat acest produs nu trebuie sal manance E periculos pentru sanatate
Alarmă în privința hranei. Toți oamenii sunt avertizați asupra unui produs pe care nu trebuie să-l consume sub nicio formă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară. Toți românii care au cumpărat acest produs nu trebuie să-l mănânce. E periculos pentru sănătate, după cum a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Alarmă în privința hranei. Toți oamenii sunt avertizați asupra unui produs pe care nu trebuie să-l consume sub nicio formă

Toți oamenii din țara noastră sunt avertizați asupra unui produs pe care nu trebuie să-l consume sub nicio formă. Mai exact, este vorba de feliile subțiri și crocante de cartofi comercializate de un lanț de magazine.

ADVERTISEMENT

Chipsurile cumpărate de pe rafturile de la Mega Image au fost retrase de pe piață, clienții fiind rugați să nu le mănânce și să le distrugă. În plus, acestea pot fi aduse înapoi vânzătorilor dacă românii au păstrat bonul fiscal.

„Mega Image a retras de la vânzare produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023.

ADVERTISEMENT

Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pe pagina oficială.

ADVERTISEMENT

Produsele au fost retrase din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare care rezultă în urma încălzirii alimentelor bogate în amidon. Ingredientul se regăsește frecvent în preparatele de panificație, cafea și în cele realizate din cartofi.

Sfaturi pentru a reduce acrilamina din alimentație

Institutul Național de Alimentație din Suedia are mai multe sfaturi pentru oamenii care vor să reducă acrilamina din alimentație, unul dintre acestea fiind prăjirea cartofilor congelați până când au o culoare galben – aurie.

ADVERTISEMENT

Zonele maro de pe aceste produse alimentare tind să conțină mai multă substanță puternic oxidantă. Pâinea trebuie, de asemenea, să fie prăjită foarte bine.

ADVERTISEMENT

E foarte important să nu depozitați cartofii în frigider, ci într-un loc întunecos și răcoros. De preferat ar fi un dulap sau o cămară, spații care nu cresc atât de mult cantitatea de acrilamidă în timpul gătitului.

Cum arată și cu ce se ocupă acum Nea Popa din „La bloc”....
Cum arată și cu ce se ocupă acum Nea Popa din „La bloc”. „M-a dat afară calculatorul. Joci până mori că de-aia te-ai făcut actor”
Divorțează, dar asta nu e tot! Ce lovitură îi mai pregătește
Divorțează, dar asta nu e tot! Ce lovitură îi mai pregătește "cea mai frumoasă actriță din lume" soțului acuzat de viol
ANIMAȚIE GRAFICĂ | Cum s-a produs gravul accident de tren din Gara Galați,...
ANIMAȚIE GRAFICĂ | Cum s-a produs gravul accident de tren din Gara Galați, în urma căruia a murit o femeie, conductor de tren
NOUA FUNCȚIE a lui Marcel Ciolacu! Anunțul care zdruncină scena politică din România:...
NOUA FUNCȚIE a lui Marcel Ciolacu! Anunțul care zdruncină scena politică din România: Rațiunea VA ÎNVINGE!
Un risotto de nerefuzat. Rețeta e simplă, rezultatul, SAVUROS
Un risotto de nerefuzat. Rețeta e simplă, rezultatul, SAVUROS
Ce a făcut preotul Vasile cu banii câștigați la loto. „Uite şi la...
Ce a făcut preotul Vasile cu banii câștigați la loto. „Uite şi la popa nostru unde şi-a făcut casă”, au reacționat oamenii
Fanii sunt șocați de numele pe care Vasilică Ceterașu și Amalia Ursu au...
Fanii sunt șocați de numele pe care Vasilică Ceterașu și Amalia Ursu au putut să le pună băiețeilor lor. IREAL! Cei doi s-au supărat. ''Nu pot să cred că există atâta nesimțire în lumea asta''
O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte...
O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă
Cât vor avea de așteptat șoferii loviți în trafic de cei cu asigurare...
Cât vor avea de așteptat șoferii loviți în trafic de cei cu asigurare RCA Euroins, până își vor primi banii
Ion Ţiriac şi-a ieşit din minţi şi a început să ţipe la un...
Ion Ţiriac şi-a ieşit din minţi şi a început să ţipe la un angajat. Miliardarul român a făcut o criză de nervi
De ce țiganii nu poartă ochelari de vedere? Motivul este incredibil!
De ce țiganii nu poartă ochelari de vedere? Motivul este incredibil!