News

Alertă ANM de ultimă oră! S-a emis un nou cod galben

Alertă ANM de cod galben în România. Meteorologii anunță o vreme instabilă în mai multe zone din țară. Despre ce este vorba?
05.11.2023 | 11:38
Alerta ANM de ultima ora Sa emis un nou cod galben
Alertă ANM de cod galben în România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

ANM a emis un nou cod galben în urmă cu puțin timp. Vremea devine instabilă în mai multe zone din țară. La ce ne putem aștepta în următoarele ore potrivit meteorologilor?

Alertă ANM de cod galben în România

Vremea se schimbă duminică în mai multe zone din țară. ANM a emis cod galben în Banat, Crişana, în vestul şi nord-vestul Transilvaniei, dar şi în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Conform meteorologilor, în aceste zone, vântul va sufla puternic pe tot parcursul zilei de duminică. Codul galben a intrat deja în vigoare de la ora 10 dimineața. Acesta este valabil până pe 6 noiembrie la ora 2 dimineața.

Astfel, în următoarele ore, în zonele menționate anterior, avem un vânt extrem de puternic. Mai exact, rafalele ar putea să depășească chiar și 100 de km/h la altitudini mai mari.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, în zonele mai joase, în special în cele ale Carpaților Orientali, vântul ar putea ajunge să sufle chiar și până la 70 de km/h, arată alerta de cod galben emisă de ANM.

”Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei şi în zonele montane cu viteze de 55…70 km/h, iar seara şi noaptea mai ales în Carpaţii Orientali. La altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depăşi 90…100 km/h”, precizează meteorologii.

ADVERTISEMENT
Alertă ANM de cod galben în România. Sursă foto: ANM
Alertă ANM de cod galben în România. Sursă foto: ANM

Cum va fi vremea în București

În același timp, ANM anunță că și în partea de est și de sud-est a României pot exista intensificări temporare de vânt. Astfel, vitezele s-ar putea situa între 45 și 50 de km/h.

Dincolo de acest cod galben emis de ANM, există și posibilitatea de averse. În regiunile intracarpatice, meteorologii anunță ploi, iar izolat, cantități de apă care vor depăşi 15…20 l/mp.

ADVERTISEMENT

Pentru București, ANM a emis o prognoză meteo specială. Conform meteorologilor, temperaturile cresc în Capitală, spre deosebire de cele din ultimele zile, fiind cu mult mai ridicate decât normalul acestei perioade.

Astfel, vremea în București va fi caldă, iar temperaturile maxime ating 23 de grade. Pe parcursul zilei avem un cer variabil, însă spre seară, probabilitatea de ploi va fi ridicată, avertizează ANM.

ADVERTISEMENT