News

Vremea se strică în majoritatea regiunilor: cod galben emis de ANM. Zonele vizate de alertă

Aproape 30 de județe din țară intră, joi seara, sub alertă cod galben de fenomene severe. ANM anunță vijelii puternice, dar și precipitații.
02.11.2023 | 11:15
Vremea se strica in majoritatea regiunilor cod galben emis de ANM Zonele vizate de alerta
Alertă cod galben de vreme severă pentru 27 de județe: ANM anunță vijelii și precipitații abundente. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Debutul lunii noiembrie aduce o înrăutățire a vremii în România. Joi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de fenomene severe. Vizată de alertă este mai mult de jumătate de țară.

Alertă cod galben de vreme severă pentru 27 de județe: ANM anunță vijelii și precipitații abundente

Meteorologii ANM au emis joi, 2 noiembrie, o avertizare de tip cod galben. Se anunță intensificări ale vântului în 27 de judeţe. Alerta intră în vigoare la ora 22.00, fiind valabilă până sâmbătă dimineața, la ora 3.00.

ADVERTISEMENT

În acest interval, vântul se va intensifica treptat, pe parcursul nopții de joi spre vineri în Banat, Crișana și Maramureș, precum și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali.

Vor fi rafale cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80…110 km/h, precizează meteorologii. ANM mai spune că vântul va avea intensificări temporare și în Dobrogea și celelalte zone de munte.

ADVERTISEMENT

Vântul puternic nu va reprezenta singura problemă. Meteorologii mai adaugă că în jumătatea vestică a ţării vor fi averse. În zonă, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

Alertă cod galben ANM, harta județelor vizate de avertizare
Alertă cod galben ANM, harta județelor vizate de avertizare. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București. Prognoza specială emisă de ANM

Aspectul vremii se schimbă radical și în Capitală. În următoarele zile, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi noros și crește probabilitatea de ploaie, conform prognozei publicată, joi, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Mai exact, în intervalul 2 noiembrie, ora 22:00 – 3 noiembrie, ora 8:00, cerul va fi temporar noros, cu probabilitate de ploaie mai ridicată în primele ore. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va oscila între 6 şi 9 grade. În aceeaşi perioadă se anunță și ceaţă.

Veștile rele nu sunt de lungă durată. Din debut de weekend, temperaturile cresc și sar din nou de 20 de grade Celsius. Astfel, de vineri dimineaţa până sâmbătă, la ora 3:00, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă va fi de 21 – 22 de grade, iar cea minimă de 10 – 12 grade. Cerul va avea înnorări şi îndeosebi noaptea va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, în timp ce dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, se arată pe site-ul ANM.

ADVERTISEMENT