News

Alertă biologică pe un râu. Apa are o culoare galben verzuie și pești morți plutesc pe suprafața ei. Ce s-a întâmplat

03.09.2019 | 08:30
Alerta biologica pe un rau Apa are o culoare galben verzuie si pesti morti plutesc pe suprafata ei Ce sa intamplat
ADVERTISEMENT

Alertă biologică pe un râu din Vâlcea! Un localnic a sunat la 112 și a anunțat că apa râului și-a schmbat culoarea, iar pe luciul apel se pot vedea pești morți. Autoritățile au intervenit imediat, deoarece este posibil să fie o contaminare cu substanțe toxice.

Alertă biologică pe un râu din Vâlcea

Autorităţile vâlcene au intervinit pe râul Sâmnic, după ce un localnic a sunat la 112 şi a anunţat că, în comuna Budeşti, apa are o culoare galben-verzuie, iar mai mulţi peşti sunt morţi, fiind luată în calcul şi ipoteza unei poluări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii ISU Vâlcea au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată din pompieri, comisari de la Garda de Mediu, dar şi angajaţi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor.

Alertă biologică pe un râu din Vâlcea
Alertă biologică pe un râu din Vâlcea

Specialiștii au luat probe din apă

Autorităţile au fost alertate de un cetăţean care a sunat la 112 şi a anunţat că pe malul râului Sâmnic, în Budeşti, mai mulţi peşti sunt morţi, iar apa are o culoare galben-verzuie.

ADVERTISEMENT

„S-a deplasat o echipă mixtă. Se fac cercetări să se stabilească dacă este vorba despre o poluare şi dacă este poluare să fie aflată sursa”, susţin reprezentanţii ISU Vâlcea.

Râul Sâmnic trece prin două localităţi, Goleşti şi Budeşti, după care se varsă în râul Olt. Odată ajunși în Olt, agenții chimici pot face mai mult rău faunei mult mai abundente.

ADVERTISEMENT