Sport

Alertă de securitate în Premier League! Șefii unui club important au fost sfătuiți să nu meargă la meciul din această etapă: “Ar putea fi în mare pericol!”

Probleme de securitate pentru șefii unui club prestigios din Premier League. Oficialii au fost sfătuiți să nu se prezinte la meciul din etapa cu numărul 20.
14.01.2023 | 15:15
Alerta de securitate in Premier League Sefii unui club important au fost sfatuiti sa nu mearga la meciul din aceasta etapa Ar putea fi in mare pericol
Alertă de securitate pentru conducerea lui Everton. Directorii clubului au fost sfătuiți să nu meargă la meciul cu Southampton. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Situație tensionată la Everton, acolo unde Consiliul de Administrație a fost avertizat să nu participe din motive de siguranță, sâmbătă, 14 ianuarie, la meciul cu Southampton de pe teren propriu, în etapa a 20-a din Premier League.

Alertă de securitate în Premier League, la Everton. Directorii clubului, sfătuiți să nu participe la meciul cu Southampton

Forul care se ocupă de conducerea clubului Everton a fost instruit să nu fie prezent pe Goodison Park, la meciul Everton – Southampton, ora 17:00, ora României. Fanii clubului aflat pe locul 18 în Premier League au lansat „amenințări reale și credibile la adresa siguranței și securității” șefilor formației antrenate de Frank Lampard, anunță Sky News.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei menționate, suporterii lui Everton au plănuit un protest la stadion, iar principalul motiv ar fi înfrângerea drastică suferită în etapa precedentă, scor 1-4 cu Brighton.

Principalele ținte ale suporterilor clubului din Merseyside sunt președintele Bill Kenwright, directorul executiv Denise Barrett-Baxendale, directorul financiar Grant Ingles și directorul non-executiv Graeme Sharp.

ADVERTISEMENT

Everton a reacționat ca urmare a amenințărilor suporterilor la adresa conducerii: „O zi profund tristă”

Everton a oferit o primă reacție oficială ca urmare a amenințărilor lansate de suporterii englezi. Clubul din Liverpool a catalogat ziua meciului drept „o zi profund tristă”, menționând că decizia pe care au fost nevoiți să o ia a fost „fără precedent”.

„Membrii consiliului de administrație au primit instrucțiunile în urma corespondenței rău intenționate și inacceptabil de amenințătoare primite de club și a incidentelor tot mai mari de comportament antisocial – inclusiv agresiune fizică vizată – la meciurile recente de acasă.

ADVERTISEMENT

Această este o decizie fără precedent pentru Everton Football Club – niciodată până acum întregul nostru consiliu de administrație nu a primit ordin să nu participe la un meci din motive de siguranță. Este o zi profund tristă pentru Everton”, a fost reacția oficială a lui Everton.

„În urma unei evaluări amănunțite a riscurilor și ca răspuns la amenințările tangibile primite de club și informațiile pe care le-am adunat, membrilor Consiliului de administrație al clubului li s-a spus că nu trebuie să participe la meciul de astăzi”, a fost reacția unui consilier de securitate și siguranță al lui Everton.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Everton i-au cerut patronului să schimbe radical conducerea

Rezultatele modeste înregistrate de Everton în acest sezon i-au înfuriat pe fani, care i-au cerut patronului Farhad Moshiri să schimbe radical conducerea clubului din Merseyside.

Everton se află pe locul 18, primul loc retrogradabil din Premier League, cu doar 15 puncte în 18 meciuri. Rivala din oraș a lui FC Liverpool are o serie de opt meciuri oficiale consecutive fără victorie.

Ultima victorie a lui Everton într-un meci oficial datează de pe 22 octombrie 2022, când reușea să o învingă pe Crystal Palace, scor 3-0 pe Goodison Park.

ADVERTISEMENT