Sport

Benjamin Mendy revine în fotbal după ce a scăpat de acuzații. Cu cine a semnat

Benjamin Mendy revine în fotbal și va juca în Ligue 1 după ce a fost găsit nevinovat și în ultimele două cazuri în care era acuzat de viol.
19.07.2023 | 13:39
Benjamin Mendy revine in fotbal dupa ce a scapat de acuzatii Cu cine a semnat
Benjamin Mendy a fost găsit nevinovat în șase cazuri în care era acuzat de viol și într-una de agresiune sexuală împotriva a mai multor femei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
19-07-2023
10:45

Mendy a semnat cu Lorient

Fundașul francez Benjamin Mendy revine în fotbal după doi în care nu a jucat fiind suspendat pe perioada în care a fost acuzat în mai multe cazuri de viol și a semnat cu formația Lorient.

”FC Lorient anunță cu plăcere că astăzi internaționalul francez Benjamin Mendy (29 de ani) a semnat un contract valabil pe două sezoane.

După ce a trecut de vizita medicală, Benjamin Mendy, campion mondial în anul 2018, câștigător a 4 titluri în Premier League alături de Manchester City și campion în Ligue 1 alături de Monaco, s-a alăturat lotului pentru a întări echipa, înaintea noului sezon.

Jucătorul din Longjumeau va purta tricoul cu numărul 5 la echipa noastră și urmează să facă primele antrenamente. Bine ai venit, Benjamin!”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al gruupării franceze.

14-07-2023
15:16

Mendy a scăpat basma curată

Fundașul francez Benjamin Mendy a fost găsit nevinovat și în ultimele două cazuri în care era acuza de viol.

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a fost acuzat că a violat o femeie de 24 de ani la conacul său de 4 milioane de lire sterline din Cheshire, în octombrie 2020. El a mai fost acuzat și de tentativă de viol a unei alte femei, în vârstă de 29 de ani, care a spus că a fost molestată ​​în casa lui Mendy, cu doi ani în urmă.

Conform BBC, Benjamin Mendy a izbucnit în lacrimi când a fost citit verdictul care l-a declarat nevinovat.

Fotbalistul francez a fost suspendat de clubul Manchester City până la încheierea procesului.

Acuzat de viol, Benjamin Mendy a fost declarat nevinovat

Tribunalul din Chester l-a găsit nevinovat pe fundașul Benjamin Mendy în șase dintre cazurile în care era acuzat de viol și într-una de agresiune sexuală.

Conform Sky Sport, Louis Saha Matturie, presupusul complice al lui Mendy, a fost și el găsit nevinovat de trei acuzații de viol împotriva a două femei. Jurații nu au putut ajunge la verdicte pentru încă șase acuzații împotriva lui.

ADVERTISEMENT

Deși verdictul îi este favorabil, jucătorul lui Manchester City nu a scăpat definitiv de emoții, deoarece juriul nu a reușit să ofere un verdict asupra altor două capete de acuzare.

Judecătorul Tribunalului din Chester a cerut ca un alt proces, cu un juriu nou, să aibă loc pentru a se stabili dacă Mendy se face vinovat de viol și tentativă de viol în aceste două cazuri.

ADVERTISEMENT

Mendy, jucător problemă pentru Manchester City

Jucătorul în vârstă de 28 de ani, suspendat de club de un an, a fost găsit nevinovat de instanța din Chester în toamnă și într-un alt caz. Acuzațiile că ar fi violat o tânără de 19 ani la vila sa din Cheshire pe 24 iulie 2021 au fost respinse din cauza lipsei probelor aduse de parchet.

Transferat de la AS Monaco în vara anului 2017, pentru suma de 57,5 milioane de euro, Benjamin Mendy s-a remarcat mai degrabă prin prisma vieții extrasportive. Chiar la începutul anului, când Anglia se confrunta cu o creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19, acesta a organizat o petrecere în locuința sa din Cheshire.

ADVERTISEMENT

Fanii nu au putut trece atât de ușor peste această abatere. Ba chiar au cerut în repetate rânduri ca jucătorul să fie vândut sau împrumutat, mai ales că a prins extrem de puține minute sub comanda lui Pep Guardiola.

”Îmi pare rău, dar eu am terminat cu el. Câte șanse ar trebui să îi dăm? Singurul lucru de care ar trebui să-i pese este să redevină jucătorul pe care City l-a cumpărat. Îl face pe Balotelli să pară un înger”, au răbufnit aceștia pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT