Sport

Alertă în curtea lui Mititelu: 15 jucători termină contractele în vară. Pe cine ar putea lua Gigi Becali

În vara lui 2024, FC U Craiova 1948 termină angajamentele cu aproape jumătate dintre actualii componenți ai lotului
02.11.2023 | 14:20
Alerta in curtea lui Mititelu 15 jucatori termina contractele in vara Pe cine ar putea lua Gigi Becali
Alertă în curtea lui Mititelu: 15 jucători încheie contractele la sfârșitul sezonului! Ce oameni importanți poate pierde din iarnă. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 nu merge bine în campionat, n-a mai obținut o victorie de la mijlocul lunii septembrie, 1-0 cu Dinamo în deplasare, iar pentru clubul lui Mititelu se anunță la orizont o altă problemă sensibilă pe agendă. FANATIK a aflat în exclusivitate că nu mai puțin de 15 jucători își termină contractul cu clubul din Bănie la sfârșitul acestui sezon, o parte fiind oameni de bază pentru juveți. E gruparea din L1 cu cea mai extinsă listă la acest capitol.

Alertă în curtea lui Mititelu

În vârf se află Aurelian Chițu, urmat de Achim, Henriques, Mascarenhas, Compagnucci și Albu, dintre jucătorii importanți. Primul este chiar golgeterul la zi în L1, cu 8 goluri marcate, toate din acțiune, la egalitate cu Dan Nistor, mijlocașul lui U Cluj, care a înscris însă de 4 ori din penalty.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 32 de ani, Chițu a semnat la începutul acestui sezon o prelungire de contract pe un an cu Craiova 1948, unde are un salariu de 9.000 euro/lună. În primele zile ale lunii septembrie, înaintea ”dublei” naționalei cu Israel și Kosovo, președintele Marcel Pușcaș a ridicat semne de întrebare vizavi de neconvoarea la lot a lui Chițu, lăsat la vatră în favoarea lui Bîrligea.

„O selecționată națională trebuie să fie alcătuită din CEI MAI BUNI/ VALOROȘI și ÎN FORMĂ jucători dintr-o țară. Aș mai adăuga EXPERIENȚA și OMOGENITATEA. Văzând selecționații pentru meciurile contra Israel și Kosovo constat și selecționarea lui Bîrligea. Ar fi fost justificată convocarea lui dacă românii de la Cluj ar fi însemnat nucleul de bază al României.

ADVERTISEMENT

Era vorba de forța unui grup. Dar nu despre Bîrligea e vorba. E vorba de principii. Se compară cariera lui Bîrligea cu a lui Chițu? E mai tehnic, mai iute, mai experimentat, mai cu simțul porții sau al combinațiilor clujeanul decât Chițu? Nici vorbă.

Putem compara 17 goluri înscrise de Chițu în acest an (golgeterul anului calendaristic) cu cele 5 înscrise de Birligea? Dar cele 8 assisturi ale lui Chițu comparativ cu cele 3 ale lui Bîrligea? Chițu câștigă la această oră orice duel cu Bîrligea”, nota Pușcaș pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Albu și Henriques, alte două perle în pericol

Aflat din vara lui 2020 la FC U Craiova 1948, Dragoș Albu intră și el în iarnă în ultimele 6 luni de contract. E unul dintre jucătorii cei mai interesanți din lotul lui Mititelu, care a avut oferte încă din primăvară pentru a-l ceda pe internaționalul de tineret. Dacă părțile nu vor ajunge rapid la un consens pentru prelungire, patronul din Bănie riscă să piardă gratis una dintre perlele coroanei.

Aceeași discuție există și în cazul lui Danny Henriques, stoperul cu dublă cetățenie (Olanda, Portugalia), care s-a impus rapid la Craiova. Sezonul acesta a prins aproape toate minutele în L1 în tricoul oltenilor, ratând statutul de integralist în 14 partide doar fiindcă a fost schimbat în secvențele finale ale întâlnirii cu Farul, 4-0. În cazul lui Henriques există însă o opțiune de prelungire pe un sezon, care poată fi deja activată până la finalul lui 2023, dacă părțile ajung la un acord cu prioritate pentru FCU.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu va continua la gruparea lui Adrian Mititelu, Danny Henriques ar putea reprezenta o țintă pentru Gigi Becali. Patronul FCSB a fost mereu interesat de stoperii lui FC U Craiova 1948, în frunte cu Andre Duarte. Becali l-a dorit pe foarte tare pe portughez, care, în cele din urmă a ajuns la Osijek.

Opțiunile de prelungire, clauză cu două tăișuri

Fundașul central nu e singurul față de care Craiova a încercat să se pună cumva la adăpost prin clauze de extensie. Pe același calapod sunt situațiile lui Diamantis, Lacroix, Padula, Mascarenhas, Kvacic, Compagnucci,  Abbey, Iordache, dar la oricare pot apărea surprize în funcție de potențialele alternative care ar exista în cazul fiecăruia.

Lista completă a jucătorilor lui FCU care încheie angajamentele în iunie 2024 arată astfel:

Moses Abbey (21 ani, opțiune + 3 ani)

Vlad Achim (34 ani)

Dragoș Albu (22 ani)

Gabriel Buta (21 ani, împrumut Farul)

Alexandru Blidar (20 ani)

Aurelian Chițu (32 ani)

Gabriel Compagnucci (32 ani, opțiune + 1 an)

Apostolos Diamantis (23 ani, opțiune + 2 ani)

Danny Henriques (26 ani, opțiune + 1 an)

Alexandru Iordache (20 ani, opțiune + 3 ani)

Amar Kvacic (21 ani, opțiune + 3 ani)

Leo Lacroix (31 ani, opțiune + 1 an)

Matheus Mascarenhas (25 ani, opțiune + 1 an)

Radu Negru (24 ani)

Andrea Padula (27 ani, opțiune + 1 an)

Liga 1 în fierbere: nume grele spre final de contract

În afara lui FCU, Liga 1 mai oferă în iarnă câteva nume interesante care vor intra în ultimele 6 luni de contract, cu posibilitatea de a semna deja transferuri.

Rapidul îi are pe veteranii Săpunaru și Dragoș Grigore, plus Emmers, Papeau sau Funsho, ultimul având însă o opțiune de prelungire pe un sezon. FCSB încheie cu Compagno, Dawa (opțiune + 3 ani), Șut sau Djokovic. Petrolul se preocupă de cazurile lui Jair, Meijers sau Grozav, iar Farul scanează viitorul lui Tudor Băluță și Kiki.

Două cazuri speciale sunt în curtea lui CFR Cluj. Veteranii Camora (36 ani) și Deac (37 ani) își termină angajamentele în Gruia, iar momentul ar putea echivala cu retragerea din activitate a celor doi jucători care au marcat istoria grupării ardelene.

ADVERTISEMENT