Sport

Campionii! Cum s-a trăit pe Arena Naţională meciul de titlu FCSB – Farul 2-1: sute de fani au invadat gazonul la final! Video

FCSB este noua campioană a României după 2-1 cu Farul. Cum s-a trăit pe Arena Naţională meciul care a adus fericirea pentru roş-albaştrii, după 9 ani de secetă.
27.04.2024 | 22:41
Campionii Cum sa trait pe Arena Nationala meciul de titlu FCSB  Farul 21 sute de fani au invadat gazonul la final Video
La final, fanii au invadat gazonul de pe Arena Naţională.
ADVERTISEMENT

FCSB a câştigat titlul în SuperLiga după 2-1 cu Farul Constanţa. Miculescu şi Băluţă au marcat golurile unei victorii care aduce matematic titlul la roş-albaştrii după 9 ani de zile. Reporterii FANATIK au fost la meci şi vă prezintă detalii inedite de la seara de neuitat a FCSB-ului.

Parcarea VIP de la Arena Naţională, ticsită cu maşini de lux!

30.000 de oameni au fost în tribunele Arenei Naţionale la sărbătoarea câştigării primului titlu după o pauză de nouă ani. FCSB avea nevoie de un egal cu Farul pentru a încheia toate calculele încă din a şaptea etapă din play-off.

ADVERTISEMENT

Parcarea din faţa tribunei oficiale a putut rivaliza cu orice showroom auto, bolizii de sute de mii de euro fiind aliniaţi în parcare. Şi Marilena Hagi, soţia “Regelui”, a avut o apariţie cu stil la stadion, într-un bolid BMW care avea afişat numărul 10.

Marilena Hagi a mers la meci cu un bolid personalizat.
Marilena Hagi a mers la meci cu un bolid personalizat.

Meciul a început timid pentru ambele echipe. Spre deosebire de precedentele etape de pe teren propriu, FCSB nu a mai început avântat confruntarea, în timp ce Farul aştepta orice greşeală a gazdelor, fiind gata să le strice sărbătoarea.

ADVERTISEMENT

Miculescu a deschis balul!

De altfel, Farul a ratat primele şanse de gol, dar Louis Munteanu nu a putut fructifica ezitările fundaşilor de la FCSB. Roş-albaştrii, chiar dacă au început mai prudent, au ridicat ritmul pe măsură ce au înaintat în meci.

Iar FCSB a reuşit să deschidă scorul la una dintre primele faze cu adevărat periculoase la poarta lui Buzbuchi. Darius Olaru a găsit o pasă superbă care l-a lăsat singur pe Miculescu, iar atacantul “inventat” de Gigi Becali nu a iertat. 1-0 din minutul 29.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a rămas stană de piatră câteva minute după gol, pe banca tehnică. Farul nu a avut forţa să replice până la pauză, Louis Munteanu fiind anihilat de “panterele” Dawa şi Ngezana. O primă repriză săracă în ocazii, pe care FCSB a controlat-o fără să domine autoritar.

Bucuria lui David Miculescu, după marcarea primului gol. Sursa: sportpictures.eu
Bucuria lui David Miculescu, după marcarea primului gol. Sursa: sportpictures.eu

Iese Florinel, intră Tavi?

La pauză a schimbat doar Hagi. Andronache şi Sîrbu le-au lăsat locul lui Rivaldinho şi Benchaib. Dar startul părţii secunde a aparţinut tot FCSB-ului. Elevii lui Charalambous i-au ţintuit pe constănţeni în propria jumătate printr-un presing avansat. Iar Băluţă şi Tavi Popescu au ratat două ocazii mari.

ADVERTISEMENT

În minutul 62, Tavi Popescu a avut o acţiune superbă în banda stângă, reuşind să scape de doi adversari. Aripa roş-albaştrilor i-a pasat în centrul careului lui Olaru, dar căpitanul FCSB-ului a fost blocat în ultima clipă de Grameni.

Prestaţiile din ce în ce mai bune ale lui Tavi Popescu sunt o veste bună pentru suflarea roş-albastră, care se teme că plecarea lui Florinel Coman va fi cu greu acoperită. Dar, iată că plecarea lui Coman poate coincide cu renaşterea lui Tavi.

Tavi Popescu a arătat ca o variantă de înlocuire a lui Florinel Coman. Sursa: sportpictures.eu
Tavi Popescu a arătat ca o variantă de înlocuire a lui Florinel Coman. Sursa: sportpictures.eu

Rivaldinho a răzbunat ratările roş-albaştrilor! Băluţă a marcat golul de titlu

Cu un sfert de oră înainte de final, Darius Olaru a scăpat singur cu portarul, dar Buzbuchi a evitat golul doi cu un picior salvator care a deviat mingea în corner.

În meciuri de titlu sau nu, ratările se răzbună. La una dintre rarele acţiuni de atac ale Farului, Louis Munteanu l-a găsit cu o centrare perfectă pe Rivaldinho, iar brazilianul nu a iertat din centrul careului: 1-1 cu 10 minute înainte de final şi fanii roş-albaştrilor aveau fiori pe şira spinării.

“Campionii”, după o pauză de 9 ani! FCSB a zdrobit concurenţa

Dar, elevii lui Charalambous au revenit în atac. Iar în minutul 84, Alex Băluţă a marcat golul care aduce titlul de campioană pentru roş-albaştrii dintr-o acţiune a lui Tavi Popescu.

Tribunele au explodat la reuşita lui Băluţă, cei 30.000 de oameni scandând “campionii”, bucuroşi că echipa lor a spart acest blestem după o pauză de 9 ani. S-a încheiat 2-1 pentru FCSB, care şi-a zdrobit concurenţa în play-off.

După fluierul final, câţiva zeci de fani au alergat pe gazon pentru a se bucura alături de jucători, dar au fost repede placaţi de oamenii de ordine, spre nemulţumirea tribunelor. Jucătorii lui Charalambous au celebrat câştigarea campionatului alături de galerie.

Fanii au intrat pe teren şi s-au bucurat alături de favoriţi până au fost scoţi de jandarmi
Fanii au intrat pe teren şi s-au bucurat alături de favoriţi până au fost scoţi de jandarmi

Până la urmă, fanii au avut câştig de cauză şi mii au invadat gazonul pentru a se bucura pentru titlul câştigat. Suporterii au alergat, şi-au făcut poze şi au scandat minute în şir: “Campionii!”.

La final, fanii au invadat gazonul de pe Arena Naţională.
La final, fanii au invadat gazonul de pe Arena Naţională.

FCSB a câştigat matematic titlul la capătul unui sezon pe care l-au dominat autoritar. Roş-albaştrii au învăţat din greşelile trecutului când play-off-ul era un adevărat coşmar, iar de această dată au gestionat perfect meciurile decisive, deşi au fost sub presiune, după 0-4 cu Rapid şi doar cu patru puncte avans.

ADVERTISEMENT