News

Alertă în județul Bacău. Un crater misterios stârnește temeri

Apariția unui crater de 20 de metri lângă o exploatație de apă sărată din Târgu Ocna provoacă îngrijorări. Autoritățile sunt în alertă.
12.08.2023 | 15:54
Alerta in judetul Bacau Un crater misterios starneste temeri
Crater misterios lângă exploatația de apă sărată din Târgu Ocna trezește temeri în rândul comunității locale. Foto: Captura Protv.
ADVERTISEMENT

Crater de 20 de metri  în apropierea unei exploatații de apă sărată din Târgu Ocna provoacă îngrijorare în rândul localnicilor din județul Bacău.

Un crater misterios provoacă îngrijorări la Bacău

Apariția neașteptată a craterului  a pus autoritățile în stare de alertă, deoarece cea mai apropiată construcție este la doar 50 de metri distanță. Oamenii se tem că surparea ar putea avansa spre locuințele lor.

ADVERTISEMENT

Echipa de specialiști și reprezentanții ISU au intrat în acțiune imediat, monitorizând perimetrul și evaluând situația. Cu toate că craterul nu și-a mărit diametrul până în acest moment, îngrijorarea persistă, deoarece localnicii au fost afectați anterior de exploatările din zonă, fapt pentru care cer acum măsuri preventive adecvate.

Oamenii sunt neliniștiți și se tem pentru siguranța locuințelor lor. Un bărbat a declarat pentru protv: “Având în vedere că în zona asta au mai fost gropi, surpări, normal că stăm cu teamă în casă” . O femeie în vârstă a mărturisit că a fost atât de speriată încât “o secundă nu am dormit de frică că-s singură”.

ADVERTISEMENT

Autoritățile sunt în alertă

Reprezentanții ISU și cei ai firmei de exploatare au asigurat paza zonei, iar experții au efectuat măsurători și cercetări în zonă pentru a înțelege mai bine situația.

Experții companiei Salrom au fost trimiși pentru a evalua riscurile și pentru a propune soluții pentru a preveni extinderea craterului și a asigura siguranța gospodăriilor.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, autoritățile rămân în alertă, iar zona este supusă unei monitorizări continue. Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău, precizând sursei citate anterior: “Zona respectivă se află sub monitorizare permanentă din partea instituţiilor cu atribuţii pe linia situaţiilor de urgenţă încă de joi seară.

Experţii Salrom se află în acest moment la Târgu Ocna urmând să determine măsurile care trebuiesc implementate pentru punerea în siguranţă a perimetrului respectiv”.

ADVERTISEMENT

În timp ce autoritățile depun eforturi pentru a soluționa situația, comunitatea locală rămâne în așteptarea unor măsuri concrete pentru a-și proteja casele și siguranța.

ADVERTISEMENT