News

Alertă anulată la Suceava. Cei doi lei care au scăpat de la Zoo Rădăuți au fost prinși. Update

A fost alertă în Rădăuți, județul Suceava. Doi lei au scăpat de la Zoo. Locuitorii, sfătuiți de autorități să evite zona, pentru a nu-și pune viața în pericol.
09.06.2022 | 10:39
Alerta anulata la Suceava Cei doi lei care au scapat de la Zoo Radauti au fost prinsi Update
Doi lei au scăpat de la Zoo Rădăuți. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
09-06-2022
07:39

Leii au fost tranchilizați și au revenit în cușcă

Leii care au evadat de la Zoo Rădăuți au fost prinși și tranchilizați. Ulterior, animalele au fost băgate în cușcă și li s-a administrat un medicament care să le ajute să se trezească mai repede.

De asemenea, conform corespondentului Antena 3, se pare că leii ar fi reușit să iasă din cușcă din cauza slăbirii trapei.

Doi lei au scăpat de la Zoo Rădăuți. Locuitorii din Suceava au primit mesaje Ro-Alert prin care au fost avertizați să evite zona.

Este alertă în Rădăuți, județul Suceava. Doi lei au scăpat de la Zoo

”A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți.

ADVERTISEMENT

Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, au transmis autoritățile prin mesajul de alertă, scrie Mediafax.

În luna mai, în Târgoviște un câine a fost confundat cu un leu. Autoritățile au căutat animalul ore în șir

Luna trecută, a mai fost o alertă similară în municipiul Târgoviște. Atunci, un cetățean a sunat la 112 și a spus că a văzut un leu, în  cartierul Priseasca.

ADVERTISEMENT

”A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta.

A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu.

ADVERTISEMENT

Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, transmitea purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au pornit în căutarea animalului sălbatic. Ba chiar în ajutorul lor a sărit și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

După lungi cercetări, leul a fost găsit. Însă, s-a constatat că este vorba, de fapt, despre un câine. Așadar, apelantul la 112 s-a înșelat, iar multe glume au apărut ulterior pe seama acestui subiect.

”Leul” din Targoviste
”Leul” din Targoviste. Sursa foto: ISU Dâmbovița

 

Operațiunea de căutare a ”leului” a fost una foarte amplă. S-au utilizat și drone, plus un câine de detectare a urmelor, în condițiile în care angajații grădinii zoologice din Târgoviște au precizat că nu le lipsește niciun animal.

ADVERTISEMENT