News

Alertă la o școală din Germania. Mai mulți elevi au fost răniţi, după ce au fost atacat cu un cuţit şi o foarfecă

Agresiune șocantă într-o școală din vestul Germaniei. Mai mulți elevi au fost răniți cu un cuțit în urma incidentului violent
22.02.2024 | 14:57
Alerta la o scoala din Germania Mai multi elevi au fost raniti dupa ce au fost atacat cu un cutit si o foarfeca
Mai mulți elevi din Germania au fost răniți într-un atac sângeros. Atacatorul a fost reținut. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai mulți elevi ai unei școli din Wuppertal, un oraș din regiunea Ruhr din vestul Germaniei, au fost răniți cu un cuțit de către colegul lor. Oamenii legii l-au reținut imediat pe autorul acestui incident șocant.

Incident sângeros la un liceu din Germania

Elevii au suferit răni grave în urma incidentului care a avut loc în incinta instituției joi dimineață, 22 februarie, conform informațiilor furnizate de poliție.

ADVERTISEMENT

Din fericire, autoritățile au reținut un presupus agresor, după cum a menționat Agerpres, citând AFP şi dpa. Rapoartele din mai multe publicații media indică faptul că un elev a atacat cu cuțitul mai mulți colegi. De asemenea, ziarul Bild menționează că patru persoane au fost rănite în urma incidentului.

Desfăşurare de poliţie în curs într-o şcoală din (cartierul) Elberfeld: avem numeroşi poliţişti la faţa locului. Există elevi răniţi”, a indicat pe reţeaua X poliţia landului Renania de Nord – Westfalia.

ADVERTISEMENT

Suspectul a fost rănit

Conform poliției, în timpul incidentului nu s-au folosit arme de foc. Un purtător de cuvânt al forțelor de ordine a afirmat că a fost reținut un suspect, care, la rândul său, a suferit răni.

Intervenția a mobilizat un număr semnificativ de forțe de poliție, inclusiv o unitate specializată. Pentru a veni în sprijinul familiilor elevilor afectați, a fost înființat un punct de contact în apropierea școlii.

ADVERTISEMENT

Incident similar în Serbia

Anul trecut în luna mai, un atac similar a avut loc într-un liceu din Serbia, după ce un elev furios s-a năpustit asupra colegilor lui. Atunci nu mai puțin de 9 copii au fost uciși și cel puțin 10 au fost răniți de un elev de 14 ani.

Adolescentul avea asupra sa o armă care i-ar fi aparținut tatălui lui și a tras mai multe focuri asupra colegilor. Băiatul a intrat într-o clasă la care preda profesoara sa de istorie pentru a se răzbuna pe aceasta, scria pe atunci presa de la Belgrad. Apoi a continuat să tragă și astfel a ucis și rănit mai mulți elevi.

ADVERTISEMENT

Tatăl și mama acestuia au ajuns pe mâna poliției pentru că el nu avea vârsta răspunderii penale. În urma anchetei s-a stabilit că nu consumase substanțe interzise și era „neobișnuit” de priceput în mânuirea armelor. Ulterior, acesta a fost internat într-o clinică de psihiatrie.

 

ADVERTISEMENT